Quantcast

Gyventojai mano, kad per karantiną pasipelnys vaistų gamintojai ir prekybos tinklai

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojai mano, kad karantino metu iš susidariusios situacijos bei krizės daugiausiai uždirbs apsaugos priemonių ir vaistų gamintojai bei tiekėjai, taip pat prekybos tinklai – rodo viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ gyventojų apklausa.

Šių metų balandžio 5-8 dienomis atlikto visuomenės nuomonės tyrimo duomenimis, beveik trys iš keturių – 73 proc., šalies gyventojų mano, kad esama situacija labiausiai papildys apsaugos priemonių (kaukių, respiratorių, dezinfekcijos priemonių) gamintojų bei tiekėjų kišenes. Kas antras – 47 proc., apklaustasis nurodė, kad įvesto karantino metu išaugs prekybos tinklų įplaukos, o daugiau kaip trečdalis – 36 proc., lietuvių galvoja, kad iš karantino sėkmingai uždirbs farmacininkai.

Apklausos rezultatai taip pat parodė, kad moterys, dažniau nei vyrai, nurodė, kad apsaugos priemonių gamintojai karantino metu uždirbs daugiausiai. Taip pat didesnė dalis moterų nei vyrų nurodo, kad krizė atneš naudą prekybos centrams. Tuo tarpu vyrai dažniau nei moterys mano, kad farmacininkai daugiau uždirbs karantino metu.

Be to, tyrimas parodė, kad ketvirtoje vietoje likusius bankus tarp turinčių nemažą potencialą augti krizės metu, santykinai dažniau minėjo vyrai nei moterys, gyventojai su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 700 eurų šeimai), bedarbiai ir namų šeimininkės.

Pasak sociologės dr. Rasos Ališauskienės, ekstremali situacija šalyje parodė, kokių prekių ir paslaugų poreikis yra labiausiai išaugęs: „Daugelis įvestų reikalavimų per karantiną yra susiję su būtinybe turėti apsaugos priemones. Natūralu, kad žmonės, negalėdami pasigaminti ar turėti savo namuose reikalingų prekių, jas perka“.

Tarp rečiau paminėtų verslų, kuriems karantinas atvers galimybę daugiau uždirbti, apklausos dalyviai nurodo krovininio transporto įmones (5 proc.), lošimų internete verslus (4 proc.), žiniasklaidos įmones (3 proc.) ir savivaldybių vadovus (3 proc.). Taip pat 2 proc. lietuvių nurodė, kad įplaukos karantino metu turėtų augti draudimo bendrovėms, siuntų tarnyboms ir kurjeriams.

Tyrimas, kurio metu buvo apklausti 510 pilnamečių Lietuvos gyventojų, buvo vykdomas internetu 2020 metų balandžio 5-8 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAŠKAS

TAŠKAS portretas
Tam ir karantinas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių