Quantcast

Gyventojai kviečiami teikti paraiškas keisti suskystintų dujų balionams

  • Teksto dydis:

Trečiadienį paskelbtas kvietimas teikti paraiškas finansuoti suskystintų naftos dujų balionų daugiabučiuose pakeitimą kitais energijos šaltiniais.

Šiai priemonei energetikos ministro Dainiaus Kreivio įsakymu skirta 3,8 mln. eurų, pranešė Energetikos ministerija.

Kaip ir ankstesniais metais, parama vienam butui sieks iki 726 eurų: daugiabučių namų vidaus tinklų įrengimui ar pertvarkymui laiptinėse bei bendros paskirties patalpose – iki 242 eurų, namo butų elektros instaliacijos ar dujų sistemos pertvarkymui – iki 242 eurų, taip pat elektrinės arba dujinės viryklės įsigijimui – iki 242 eurų.

Pasak pranešimo, šiemet pirmenybė dėl finansavimo skyrimo suteikiama 2021 ir 2022 metais teiktoms, tačiau nefinansuotoms paraiškoms, kurios įtrauktos į Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) sudarytą rezervinių paraiškų sąrašą.

Paramą administruoja APVA, paraiškos priimamos iki birželio 1 dienos arba tol, kol pasibaigs kvietimui numatytos lėšos.  

Šiuo metu šalyje dar yra apie 570 daugiabučių namų, kuriuose naudojami nesaugūs dujų balionai. Per 2020–2022 metus dujų balionų keitimui alternatyviais energijos šaltiniais daugiabučiuose namuose buvo skirta 24 mln. eurų parama, kuri leido iš 1381 daugiabučio pašalinti 28 328 dujų balionų.

Energetikos ministerija 2019 metais parengė veiksmų planą, pagal kurį trijų ir daugiau aukštų daugiabučiuose namuose dujų balionai negalės būti naudojami nuo 2024 metų pabaigos. 2023 metų sausio mėnesį pakeisti dujų balionus terminas buvo pratęstas iki 2024 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip  portretas
su dujomis maista tikrai pigiau gamintis, bet dėl 3-9eur i mėnesį brangiau. Taigi kas nori svaresnio oro maista gaminantis prie virykles, puodu neprisvilusiu, baliono nesaugaus tas ims elektrine

GYVENTOJAI TURI NESUTIKTI.

GYVENTOJAI TURI NESUTIKTI. portretas
Kaip valdzia nori ,,isdulkinti" piliecius. Atsisakyk duju baliono (kuris pigesnis nei elektra) ir naudok elektrines virykle. As suprasciau, jei elektra kilovatvalandis kainuotu 17cnt., bet cia vercia gyventojus jungtis prie elektos, kur elektra nezmoniskai pabrangusi. Dar karta musu valdzia nori, kad tauta galutinai nuskurstu ir butu ubagais, o tie visi vagys (Kreivys ir tt.) toliau lobtu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių