Quantcast

„Google“ mokys Lietuvos gyventojus ir verslą persiorientuoti po krizės

Technologijų milžinė „Google“ Lietuvoje šiemet ir kitąmet apmokys 10 tūkst. žmonių naudotis įvairiomis elektroninėmis ryšio priemonėmis. Be to, „Google“ padės sunkumų per krizę patyrusiam verslui greičiau persiorientuoti į skaitmeninę erdvę, surasti naujų rinkų, eiti į pasaulinę rinką.

„Google“ bei Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia apie iniciatyvą gerinti gyventojų ir verslo skaitmeninius įgūdžius. Iniciatyvą „Auk su Google“ ketvirtadienį pristatęs ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius sako, kad krizė, itin padidinusi skaitmeninių paslaugų poreikį, parodė tokių kompetencijų svarbą.

„Viena didžiausių kliūčių yra kompetencijos problema, įvaldyti elektroninius instrumentus, kad pasiektume tam tikrų tikslų versle, ieškant rinkų. O pirkėjui, gyventojui – ieškant parduotuvių ir nusiperkant reikiamas paslaugas ir prekes“, – konferencijoje ketvirtadienį kalbėjo R. Sinkevičius.

Pasak jo, „Auk su Google“ projektas prasidės rugsėjį, tęsis šiemet ir kitais metais.

„Ruošiamasi apmokyti 10 tūkst. piliečių naudotis įvairiomis elektroninėmis ryšio priemonėmis. Tai konsultacijos verslui, reikalingų instrumentų suteikimas mokymo laikotarpiu, o gal ir vėliau. Tai iš tikro naudinga veikla tiek verslui, tiek piliečiams“, – kalbėjo ministras.

Anot „Google Lithuania“ vadovo Vytauto Kubiliaus, skaitmeninių įgūdžių poreikį įrodo per pandemiją suklestėjusi elektroninė prekyba, be kurios, pasak jo, saviizoliacija būtų beveik neįsivaizduojama.

„Suklestėjo e. komercija. Nuo pat sausio mėnesio matome, kad „Google“ paieškų, susijusių su elektroninėmis parduotuvėmis ir prekių ir paslaugų pristatymu į namus, išaugo du kartus. Ta pati tendencija yra pastebima ir Lietuvoje“, – kalbėjo V. Kubilius.

Anot „Google Lithuania“ vadovo, jau esama signalų, jog kai kurios darbo vietos gali būti neužimtos, nes gyventojams trūksta skaitmeninių įgūdžių.

„Darbo rinka signalizuoja apie tai, kad jau netrukus Europoje bus neužimtų darbo vietų, nes gyventojams trūksta net bazinių skaitmeninių įgūdžių, kai darbo vietose tai bus privalomas reikalavimas“, – sakė V. Kubilius.

Pasak jo, taip pat bus siekiama padėti verslui greičiau persiorientuoti į skaitmeninę erdvę ir įsisavinti inovacijas.

„Reikia sutikti, kad skaitmeninių technologijų naudojimas yra vienas iš stabilumo garantų, kurie padeda greičiau įveikti krizes. Įmonėms, kurios yra įsisavinusios technologijas, lengviau pereiti sunkesnius laikus“, – sakė „Google Lithuania“ vadovas.

„Mes mokysime verslus, kurie susidūrė su sunkumais, kaip juos įveikti ir kaip įsisavinti skaitmenines technologijas. Tiems, kuriems jau sėkmingai sekasi, padėti daryti sekančius žingsnius, surasti naujų rinkų, eiti į pasaulinę rinką“, – kalbėjo V. Kubilius.

Pasak jo, žmonės bus mokomi ir labiau pažengusių skaitmeninių įgūdžių – kaip pradėti verslą internete, taip pat bus apmokomi asmenys, kurie galvoja apie specialybės keitimą.

Anot V. Kubiliaus, apie 5 tūkst. žmonių bei verslų „Google“ planuoja apmokyti dar šiemet.

„Google Lithuania“ vadovo teigimu, įmonė nuo 2016 metų Lietuvoje apmokė apie 25 tūkst. gyventojų bazinių skaitmeninių įgūdžių, iš jų 18 tūkst. – per skaitmenines dirbtuves, važinėjant po regionus ir miestus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Google

Google portretas
išmokino veryga su skverneliu !! Taigi mokytojas patikimas !!!

Anonimas

Anonimas portretas
dar viena saraga mokintoja atsirado
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių