Quantcast

Geležinkelio atkarpoje Kalvarija–Šeštokai atnaujinamas traukinių eismas

  • Teksto dydis:

„Lietuvos geležinkelių“ infrastruktūros tinklą valdanti įmonė „LTG Infra“ baigė planinius kelio sankasos remonto darbus atkarpoje Kalvarija–Šeštokai ir atnaujino traukinių eismą, trečiadienį pranešė „LTG Infra“.

Dėl remonto darbų 13 dienų čia buvo visiškai sustabdytas traukinių eismas tiek europinio standarto (1435 mm), tiek platesne rusiška (1520 mm) vėže.

„Geležinkelio jungtis su kaimynine Lenkija yra strategiškai svarbi krovinių gabenimui ir atnaujinamam keleivinių traukinių reisui iš Kauno į Balstogę. Tad numatytu laiku atlikome planinius sankasos remonto darbus, kurie technologiškai sudėtingi, siekiant užtikrinti sklandų ir saugų traukinių judėjimą“, – pranešime sakė „LTG Infra“ techninės priežiūros vadovas Arvydas Dveilys.

Pasak jo, planuota eismo pertrauka buvo iš anksto suderinta su klientais, todėl traukinių judėjimui turėjo minimalų poveikį.

Atnaujinus traukinių eismą, toliau bus gabenami grūdai ir kita žemės ūkio produkcija iš Ukrainos į Klaipėdos jūrų uostą, intermodaliniai kroviniai iš Duisburgo Vokietijoje vėl bus gabenami iki Kauno intermodalinio terminalo.

Karinių krovinių Šeštokuose planuojama sulaukti liepos pradžioje.

Nuo liepos 1 dienos atnaujinami ir tarptautiniai reisai į Lenkiją – keleiviniai traukiniai kursuos maršrutu Kaunas–Balstogė–Kaunas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių