Quantcast

Gamyklos galėtų kurtis toliau nuo uosto

Grįžti į straipsnį

>Ir dar

>Ir dar portretas
taigi mūsų valdžia duoda tiems patiems verslininkams satytojams leidimus. Nors..Pasižiūrėjus kur didžiausia tarša ir smarvė galima lengvai pamatyti kad gyvenamieji namai, rajonai atsirado anksčiau už pvz.LEZ-ą, Naftos bazę ar Draugystės geležinkelį.Tai jeigu jau pareinat į kaimynystę, tai elkitės normaliai ir nieks nieko nesakys.

Ir dar

Ir dar portretas
Kai kurios gamyklos Klaipėdoje stovi jau ne vieną dešimtmetį, kai tose vietose aplinkui niekas ir negyveno, bet tai kažkodėl visi šalia tų gamyklų namus lipina. Kodėl tiek statoma namų prie uosto įmonių, prie KLaipėdos kartono, prie medienkės viską aplipino. Kam Jūs statote savo tuos kotedžus šalia fabrikų? O mums paprastiems darbuotojams siūlote važiuoti į kitą miesztą dirbti, nes matai ponams norisi savo trobose komfortabiliai gyventi.

Tam pagalvokit

Tam pagalvokit portretas
O kur darbuotojų gausi į tas gamyklas pastatytas Priekulėje? Šiuolaikinėms gamykloms reikia daugiau aukštos kvalifikacijos specialistų, o ne dviejų knopkių operatorių. Vat geriausiu atveju ir važinės visas tuntas darbuotojų į tą tavo priekulę iš Klaipėdos, o po darbo grįžinės namo ir taip kamsčius didins. Dar į tą tavo priekulę pradės važinėti šniūrai vilkikų atvežančių ir išvežančių produkciją + traukiniai, kad dar ir pervažose pastovėtumei. Ar žinai kiek vidutinėje gamykloje Klaipėdoje per dieną apsilanko vilkikų? Apie ~100. Ar nori kad tiek varytų į Priekulę? O priekuliškiams to reikia?

Dovilė

Dovilė portretas
Daugelis komentatorių teisūs - gamyklų, teršiančių aplinką, vieta - už miesto. Tas pats ir su pragaro garso popso koncertais.Tokio atsilupėlio kaip Dragūnas vieta turi būti užmiestyje, o ne prie ligoninių ir gyvenamųjų namų. Akustinę taršą irgi būtina mažinti.

Reziume:

Reziume: portretas
uostas kaip ir gamyklos turi dirbti griežtai žiūrint darbo taisyklių, kurios neturi kenkti nei gyvenamajai aplinkai, nei žmonių sveikatai. Kadangi, pas mus nesilaikoma sanitarinių zonų, tikrų taršos normų(ne tų kurios iki šiol kiekvienais metais didinamos o galiojusių prieš 20 metų..), į Klaipėdoje besivystantį ir teršiantį verslą reikia žiūrėti per padidinamą stiklą. Jis nuolat elgiasi nesąžiningai ir dar ,,akis drasko".Būtina skubiai taisyti tokią padėtį nes gali būti kad po kurio laiko mūsų miestas bus netinkamas žmonėms gyventi..

Pagalvokit

Pagalvokit portretas
Uostas turi būti ten, kur jis yra jau ne vieną šimtmetį - Klaipėdoje. Ir plėstis jis turi į jūrą, kaip yra darome visur. Gamyklos nebūtinai turi būti statomos šalia Klaipėdos. Jas galima statyti ir prie Gargždų, ir Endriejave, ir prie Priekulės. dar netgi geriau, nes Klaipėdoje nedidėtų žmonių ir transporto koncetracija.

To ups

To ups portretas
Viskas teisinga, bet kaip Jums toks variantas, kai uostas jau veikia, o kai kurie veikėjai gauna leidimus statyti kotedžą ar namą vos ne 50 m. iki uosto tvoros. Pasistato, o paskui šaukia, kad uostas jiems ramiai gyventi neleidžia ? Sako, pas rusus yra toks posakis - kai perki namą, žiūrėk ne namą, o kaimynus.

ups

ups portretas
o kaip Jums toks variantas, kai visokie verslai, teršiantys aplinką, kuriasi šalia gyvenamųjų namų? kur tada Klaipėdos savivaldybė ir aplinkosauga žiūri? kas reguliuoja, kiek verslo vienetų gali būti šalia gyvenamo namo? ir tai ne tik retoriniai klausimai, labai norėtųsi gauti ir atsakymus.....aš aplink savo namų priskaičiavai virš dešimties automobilių remonto įmonių, kiek žinai, viena baldų gamyklėlė, kuri su savo kaminais juodina gyvenimą, o atėjus aplinkosaugai, rodo tik vieną kaminą iš trijų....garažai, kuriuose vykdoma nežinia ar registruota veikla, didžiausias statybinių medžiagų angaras, kuriame krovos darbai vyksta ir po vidurnakčio, ir dar paukščiams nečiulbėjus, garažas, kuriame keistai kraunamos, atvežamos ir išvežamos prekės, ir visą tą dar vainikuoja automobilių metalo laužo aikštelė, kuri darbuojasi beveik miesto centre?

Zenonui

Zenonui portretas
Plukdyti vandeniu ? Ką ir kur ? Nerašykit visokio briedo, jeigu nenusimanot.

To Būtingėj

To Būtingėj portretas
".....Žvejybos uostuose niekas nieko neinvestuoja(apart angarų..) - viskas like nuo ruso laikų labai gerai dirbasi." Na, prieš rašydamas tokias nesąmones, pasidomėk pradžiai apie investicijas. Arba,bent, persikelk keltu į kitą pusę ir pasižiūrėk. Nes tai rašyti tik nematęs uosto.

Būtingėj

Būtingėj portretas
negalima - Nemirsetėj Liandzbergas turi namą. Kitur - reikia investuoti į infrastruktūrą.O čia, tiek Prekybos, tiek Žvejybos uostuose niekas nieko neinvestuoja(apart angarų..) - viskas like nuo ruso laikų labai gerai dirbasi.Biznieriai greičiau nusismaugs nei iškels savo patogų pinigų ėmimą už miesto.Tarp kitko, autostrada link Kauno ar link Lankupiu galima tų gamyklų ir perkrovimo stočiu statyt ir statyt...bet kaip sakiau, gobšams pinigų gaila.

Budelis

Budelis portretas
Kokios dar gamyklos prie uosto???!!! Klaipedos uostas randasi mieste. Jau ir taip "Nafta" yra uzsiemusi tokius plotus, kur anksciau nei minties nebuvo, kad ten stoves naftos talpos... Kazin kas dave leidimus? Tai kaimieciai is rajono, net nesvaikit apie kazkokias gamyklas! Ziurekit, kad zmones esancias neuzdarytu!

Gintaras

Gintaras portretas
Viso straipsnio potekstė yra teisinga: tolimesnę uosto ir su juo susietą pramonę reikia vystyti Būtingėje, kur visas Šiaurės/Vakarų regionas iki pat Mažeikių gautų augimo pagreitį. Užteks gal jau iš Klaipėdos kažkokią nelaimės zoną daryti, juk absoliučiai visų Pasaulio pinigų neuždirbsit. Tada gal ir SGD potencialų pavojų atsiras galimybė iš miesto iškelti ir iš miesto centro perkelti probleminius krovinius ten, kur miestas netrukdys moderniam uostui augti ir išlikti konkurencingu, per gyvenamus rajonus nereiks tiek transporto leisti su visom to džiaugsmo pasekmėm. Ta pati uosto direkcija gali kiek seną uostą, tiek ir naują valdyti be konkurencijos, pvz Talino uosto direkcija viena penkis atskirus uostus suvaldo ir uždirbamu pelnu smarkiai Klaipėdos direkciją lenkia, pagal 2017m duomenis tikrai taip yra.

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Dėmesį, gal galite įvardinti nors vieną Klaipėdos patriotą? Aš galiu, buvo Klaipėdos apylinkės teismo pirmininkas Silverijus DODA. Tai buvo labiau teisingumo patriotas. Mano tel. 8 662 33770.

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Turėjau omenyje reikia plukdyti vandeniu, ne keliais vežti krovinius. Atsiprašau, už ne taip parašiau., gavosi kaip grąsinimas, dar sykį atsiprašau.

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Aš Jums duosiu yra gerų kelių ... per Priekulę, Matuti, nepamiršk, kad uošviai gyvena(o) Priekulėje? Keli metrai nuo Minijos.

Dėmesys

Dėmesys portretas
Va čia tai gali būti taršos kalnai, bet Klaipėdos patriotai kažko tyli?

Galerijos

Daugiau straipsnių