Quantcast

Gaisro paveiktose teritorijose Alytuje – užterštas pienas

Alytuje gaisro paveiktose teritorijose – užterštas pienas, teigia Maisto ir veterinarijos tarnyba.

Anot tarnybos pranešimo, penktadienį gauti pirmieji pieno, kurio mėginiai buvo atrinkti iš gaisro paveiktoje teritorijoje esančių ūkių, laboratorinių tyrimų rezultatai. Nustatyta, kad dioksinų suma viršija didžiausią leistiną koncentraciją.

Tarnyba perspėja, kad ūkiams, kurie pateko į užterštą teritoriją, draudžiama tiekti žalią pieną supirkimo punktams, naudoti jį asmeninėms reikmėms ar gyvūnams šerti, iki atskiro nurodymo, prekiauti pienu ir pieno produktais tiesiogiai vartotojams, turgavietėse ir kitose prekybos vietose.

Pieno supirkėjams ir pieno perdirbimo įmonėms draudžiama supirkti pieną, pristatytą iš užkrėstose teritorijose esančių ūkių.

Ministras: ūkininkams bus kompensuoti nuostoliai

Maisto ir veterinarijos tarnybai nustačius, kad dėl gaisro Alytuje ūkininkų pienas užterštas ir jo negalima tiekti rinkai, žemės ūkio ministras Andrius Palionis tvirtina, kad ūkininkams nuostoliai bus kompensuoti.

„Žinoma turėsime kompensuoti. Pirmadienį rinksimės Vyriausybėje su premjeru ir spręsime, kaip dabar kovoti su pasekmėmis“, – BNS sakė ministras.

„Dabar yra tik pienas, bet Valstybinė augalininkystės tarnyba taip pat savo tyrimus atlikinės, lygiai taip pat „Ekoagros“ ekologinius ūkius tikrins ir žiūrės, ar nėra poveikio. Turėsim ieškoti finansinių galimybių kaip visą šitą kompensuot. (...) Kito kelio nėra“, – pridūrė jis.

A. Palionio teigimu, yra patikrinti ūkiai netoli Miklusėnų gyvenvietės, tačiau tarnyba turės paimti mėginius iš visų ūkių, kurie pateko į patvirtintą galimo užterštumo žemėlapį pagal vėjo kryptis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Pasitaikė Lanzbyyrgio vagims gera proga naikinti pieno ūkius. Atidžiau patyrinėjus, visos Lietuvos piene galima rasti toksinų, nes aplink visur kas nors deginama, tai anglis, tai dydelinas, tai automobiliai. Viskas persiduoda į pieną, O kaip su karvėmis? Jas reikėtų utilizuoti, bet lietuviai grantuotai jas suvalgys.

Alis...

Alis... portretas
nekelkit panikos...

ūkininkai

ūkininkai portretas
Pieną iš Alytaus apylinkės dabar sugirdykite valdininkams, kurie davė leidimus statyti Lietuvoje tokią įmonę.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių