Quantcast

G. Skaistė: vasario sąskaitose už šildymą turėtų pasimatyti sumažėjimas

Finansų ministrė Gintarė Skaistė, komentuodama, kodėl šildymo sąskaitose už sausį yra išlikęs 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas, teigė, kad Vyriausybė atsižvelgė į dabartinę situaciją energetikos rinkoje, kuri yra kintanti ir praėjusių metų pabaigoje numatyti planai neatitinka šiandienos realijų.

Anot jos, Vyriausybės siūlymas yra kompensuoti PVM tarifą šildymui gyventojams nuo sausio 1 d., tad vasario mėnesio sąskaitose turėtų pasimatyti sumažintos sąskaitos už abu pirmuosius šių metų mėnesius.

„Energijos kainos išlieka aukštesnės negu buvo prognozuota, todėl atsižvelgiant į besikeičiančią situaciją, Vyriausybė pasiūlė sprendimą, kaip kompensuoti PVM gyventojams nuo sausio 1 d. Tai reiškia, kad atėjus vasario mėnesio sąskaitoms, jeigu būtų priimtas įstatymas iki to laiko, tiesiog sąskaitos būtų sumažintos tiek sausio mėnesio PVM dalimi, tiek ir vasario mėnesio“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė G. Skaistė.

ELTA primena, kad Vyriausybė yra pritarusi Energetikos ir Finansų ministerijų parengtam antrajam energijos kainų švelninimo paketui. Seimui bus siūloma centralizuotam šildymui ir karštam vandeniui taikyti 0 proc. lengvatinį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą, taip pat skirti papildomus 35 mln. eurų paramai nuosavai saulės elektrinei įsigyti.

Lengvata šildymui būtų taikoma atgaline data nuo šių metų sausio 1 d. ir galiotų šį šildymo sezoną – iki balandžio 30 d. Finansų ministerija skaičiuoja, kad iki nulio sumažinus dabartinį 9 proc. tarifą, gyventojams sąskaitos už centralizuotą šildymą mažėtų dešimtadaliu.

Ši priemonė būtų taikytina tik buitiniams vartotojams ir kainuotų apie 23,3 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių