Quantcast

G. Skaistė: valstybės parama kompensuos augančias energijos, maisto kainas

Sparčiai kylant energetikos išteklių, maisto ir kitoms kainoms, papildoma valstybės parama šiemet bus skirta mažesnes pajamas gaunančioms ir jautrioms visuomenės grupėms, sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Didžioji dalis priemonių bus nukreipta į mažesnes pajamas gaunančius asmenis, taip pat jautrias visuomenės grupes bei energetikos kainų amortizavimą“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė G. Skaistė. 

Pasak jos, antiinfliacinės priemonės padės gyventojams dorotis su augančiomis energijos ir maisto kainomis, o tam numatytos papildomos lėšos atsispindės patikslintame valstybės biudžete, kurio projektas bus pateiktas Vyriausybei balandžio viduryje.

„Tikimės, kad jis gegužės mėnesį pavyks jį priimti“, – kalbėjo ministrė.

G. Skaistės teigimu, patikslintame biudžete bus numatytos ir papildomos dotacijos „Lietuvos geležinkelių“ infrastruktūrai netekus baltarusiškų ir rusiškų krovinių, taip pat ukrainiečių išlaikymui Lietuvoje.   

G. Skaistė, be kita ko, patikino, kad šalies finansų „padėtis tikrai kontroliuojama“.

„Natūralu, kad karo pasekmes jaučia visos Europos šalys, tame taip pat ir Lietuva, dėl to bus artimiausiu metu atnaujintos ekonominės prognozės, kaip atrodys Lietuvos ekonomika“, – teigė ministrė. 

G. Skaistė pabrėžė, pernai skelbtos ekonomikos augimo prognozės 2022 metams jau yra pasenusios – atnaujintos prognozės rodo, kad ekonomika dėl karo neaugs tiek, kiek planuota anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių