Quantcast

G. Skaistė su ES ministrais aptars ekonomiką, fiskalinių taisyklių peržiūrą

  • Teksto dydis:

Finansų ministrė Gintarė Skaistė Briuselyje dalyvaus Europos Sąjungos (ES) finansų ministrų susitikimuose, kur aptars Bendrijos makroekonomines perspektyvas karo Ukrainoje akivaizdoje ir ES fiskalinių taisyklių peržiūrą.

ECOFIN posėdyje bus tęsiamos diskusijos dėl ES fiskalinių taisyklių peržiūros, daugiausia dėmesio skiriant taisyklių įgyvendinimui, skolos mažinimo reikalavimų ir makroekonominių disbalansų klausimams, pranešė ministerija.

„Matome prasmę ir poreikį peržiūrėti ES fiskalines taisykles ir pritaikyti jas pasikeitusiai realybei. Bendros biudžetinės drausmės taisyklės turi būti patikimos – tiek šalių narių, tiek ir finansų rinkų akyse, skaidriai ir vienodai taikomos visoms šalims“, – pranešime sakė G. Skaistė.

Pasak jos, būtina užtikrinti tvarius valstybių skolos lygius ilgesniuoju laikotarpiu, todėl reikia stiprinti įgyvendinimo mechanizmus ir numatyti paskatas taisyklių laikymuisi, pavyzdžiui, suteikiant daugiau lankstumo reformoms, kurios didina ekonomikos augimo potencialą ir viešųjų finansų tvarumą. Be to, ministrė siūlo palikti šalims erdvės didinti investicijas į gynybą.

ECOFIN posėdyje Europos Komisija taip pat pristatys situaciją dėl sankcijų Rusijai įgyvendinimo ir jų ekonominio poveikio ES ir agresorės šalies ekonomikoms.

Posėdžio metu bus tvirtinamas atnaujintas Vokietijos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (RRF) planas. Taip pat vyks pasirengimas vasario pabaigoje vyksiančiam G20 finansų ministrų ir centrinių bankų valdytojų susitikimui.

EG posėdyje bus aptariamos naujausios tendencijos energetikos rinkose ir jų poveikis fiskalinės politikos atsakui euro zonos mastu, bus aptariama darbo rinkos situacija.

G. Skaistė Briuselyje susitiks ir su Italijos finansų ministru Giancarlo Giorgetti  (Džankarlu Džordžečiu), EK viceprezidentu Valdžiu Dombrovskiu bei atsakingu už ES biudžetą komisaru Johannesu Hahnu (Johanesu Hanu).


Šiame straipsnyje: Gintarė SkaistėEuropos Sąjungakaras Ukrainojeskolossankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių