Quantcast

G. Skaistė: pensijų kaupimui reikia stabilumo

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad antros pensijų pakopos sistema gali būti tobulinama, tačiau pabrėžia, kad čia svarbus stabilumas ir nuoseklumas.

„Žvelgiant į antrą pensijų pakopą, ji nuolat būdavo pokyčių objektu, nes tų pasiūlymų visada buvo labai daug. Jei darai sisteminius ilgalaikius sprendimus kaip pensijų sistema, visgi reikėtų daugiau stabilumo, nuoseklumo pačiame procese“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministrė.

Pasak G. Skaistės, tam tikrų pokyčių gali atsirasti, nes „sistemos tobulinimui niekada nėra ribų“.

„Žinau, kad bus organizuojamos įvairios diskusijos išsigryninti, kurie pokyčiai galėtų pasiekti Seimą, bet esmingų perversmų nesitikėčiau“, – sakė ministrė.

Jos teigimu, šiuo metu yra galimybė sustabdyti įmokas vieneriems metams, todėl gali būti diskutuojama, ar reikėtų tokią galimybę išplėsti.

„Kalbant apie išėjimą, žmonės dažnai galvoja, kad tik jie daro įmokas į antrą pensijų pakopą, bet valstybė taip pat už kiekvieną žmogų daro įmoką su sąlyga, kad atėjus pensiniam amžiui bus papildoma išmoka prie „Sodros“ pensijos. (...) Jeigu nebus stabilumo įmokų procese, tikėtis rezultato atėjus pensijai taip pat sudėtinga“, – teigė ministrė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neatmeta galimybės, kad gyventojams reiktų leisti pasitraukti iš pensijų kaupimo ir panaudoti sukauptus pinigus kitoms jų reikmėms.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė praėjusią savaitę BNS sakė, kad sistemos kryptis bus išlaikyta, o pokyčiai bus nedideli ir Seimą pasieks pavasario ar rudens sesijoje.

Premjerė Ingrida Šimonytė neseniai interviu BNS sakė, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija svarstys pasiūlymus dėl sistemos pokyčių, tačiau grandiozinės reformos, anot jos, daryti nereikėtų. Premjerės teigimu, tai galėtų būti techniniai pokyčiai ir korekcijos.

Antros pakopos pensijų sistemoje Lietuvoje dalyvauja apie 1,4 mln. dirbančių žmonių.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

 As portretas
Net su šetonu lengviau nutraukti sutarti nei su pensiju fondu, leiskit pasitraukti visiems kas nori o sodros pinigai adgal valstybej

Viskam

Viskam portretas
reikia stabilumo! Deja,jis trukdo vogti,todel jo nebus...

Loreta

Loreta portretas
Jo jo valstybė už kiekvieną kaupiatį primoka, okodėl gi Skaistė nepasako,kad tada pensija Sodros sumažėja,gal gana čia tyčiotis su savo aprūpinta senatve po 20-30€ kad dadėsit,oką nupirkt už juos..Rašykitės visi yra peticija ,tegu atiduoda pensininkams visus sukauptus pinigus,nes reikia kol jie dar gali kažką,o ne nurodinėkit duosit ar ne .Čia mūsų pinigai,į konstitucinį teismą jus visus ir dar prisiteisti už moralinę žalą ir sveikatos gadinimą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių