Quantcast

G. Skaistė: gyventojų perkamoji galia šiemet pradės augti

Darbo užmokestis Lietuvoje šiais metais gali augti greičiau nei infliacija, dėl to gyventojų perkamoji galia augs, sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Prognozuojame, kad nedarbo lygis išliks stabilus, o darbo užmokesčio augimas, pagal naujausią ekonominės raidos scenarijų, turėtų pranokti vidutinės metinės infliacijos dydį, kuris 2023 metams numatomas. Tai reiškia, kad perkamoji galia šiemet pradės augti, nepaisant to, kad metų pradžioje situacija atrodė pesimistiškiau“, – ketvirtadienį ekonomikos konferencijoje „Lietuvos Davosas“ sakė G. Skaistė.

Šią savaitę atnaujinta Finansų ministerijos prognozė rodo, kad vidutinė metinė infliacija Lietuvoje šiemet sieks 8,5 proc., tuo metu atlyginimai šiemet šalyje augs 9 proc., tačiau neatmetama galimybė, kad augimas bus spartesnis.

„Darbo užmokesčio augimas bus apie 9 procentai, tokia yra prognozė, matome, kad darbo užmokesčio augimas viršydavo prognozę ir šįkart yra rizikų į pozityviąją pusę“, – kalbėjo finansų ministrė.

G. Skaistė pabrėžė, kad Lietuvos darbo rinka atrodo labai stipriai, o tai yra geros ekonomikos būklės požymis.

„Darbo rinka atrodo labai stipriai ir tai man atrodo, yra vienas iš esminių ekonomikos rodiklių – jeigu darbo rinka yra stipri, jeigu yra darbo vietų, jeigu darbo užmokestis auga, reiškia, kad žmonės vartoja ir ekonomika sukasi ir žmonių lūkesčiai nenukenčia“, – sakė G. Skaistė.

Ministerijos skaičiavimais, šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas šiemet išliks teigiamas ir sieks 0,5 proc. (palyginamosiomis kainomis, 47,13 mlrd. eurų), o 2024–2026 metais jis turėtų stiprėti ir siekti apie 3 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Rudeni tik krize ateis, o jai augs perkamoji galia, maziau vartokite...

Pensininkas, prezidentas Vytas

Pensininkas, prezidentas Vytas portretas
Šunauja veržkites. diržus chi chi chi

Skamba kaip istrauka

Skamba kaip istrauka portretas
Is fantastikos knygos....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių