Quantcast

G. Skaistė: Europa turi stiprinti savo ambicijas žaliosios transformacijos srityje

  • Teksto dydis:

Finansų ministrė Gintarė Skaistė teigia, jog Europa turi stiprinti savo ambicijas žaliosios transformacijos srityje ir užtikrinti, kad šiam tikslui būtų skiriami tinkami ištekliai.

Ministrės teigimu, žalioji pertvarka yra vienintelis būdas tapti nepriklausomiems nuo Rusijos iškastinio kuro ir padidinti ekonomikos atsparumą būsimiems sukrėtimams. Tai G. Skaistė aptarė su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) direktorių valdybos nariais, pranešė Finansų ministerija.

„Rusijos karas prieš Ukrainą neabejotinai sukelia rimtų pasekmių Europai ir pasaulio ekonomikai. Šiame kontekste ERPB vaidmuo yra itin svarbus, ypač vidurio Europoje ir Baltijos šalyse, investuojant į žaliąją transformaciją, atsinaujinančius išteklius ir energetinės nepriklausomybės stiprinimą, taip didinat ekonomikų atsparumą išorės grėsmėms“, – pranešime teigė finansų ministrė G. Skaistė.

Diskusijoje didžiausias dėmesys buvo skirtas Europos Sąjungos (ES) ir Lietuvos ekonominei situacijai, poreikiui Europai mažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos plėtojant žaliąją transformaciją ir finansinės paramos Ukrainai mobilizavimo klausimams.

Taip pat aptartas ir finansinis Ukrainos pagalbos klausimas – anot ministrės šiuo metu Ukrainai reikia didžiulių finansinių išteklių, o paramos greitis yra itin svarbus dėl sudėtingos Ukrainos ekonominės ir finansinės padėties.

G. Skaistės vertinimu, ERPB vaidmuo svarbus tiek trumpuoju laikotarpiu mobilizuojant papildomus resursus, tiek ir ypač ilgesniuoju laikotarpiu, kai bus pereita į Ukrainos atstatymo po karo stadiją.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainoježalioji transformacijaiškastinis kuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių