Quantcast

G. Skaistė: energetikos projektams Lietuva ketina skolintis iš RRF

  • Teksto dydis:

Transformuojant energetiką ir įgyvendinant pastatų renovacijos projektus, Lietuva ketina palankiomis sąlygomis skolintis iš Europos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF), sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Lietuva ketina pasinaudoti šia galimybe skolintis palankiomis sąlygomis ir įgyvendinti ambicingus energetinės transformacijos ir renovacijos projektus tiek verslui, tiek žmonėms, stiprinant mūsų atsparumą galimiems energetiniams šokams ateityje“, – Prahoje vykstančioje finansų forumo „Eurofi“ diskusijoje teigė G. Skaistė.

Pasak jos, Europai diversifikuoti energijos šaltinius bei užtikrinti energetikos stabilumą gali padėti bendri ES skolinimosi instrumentai, pavyzdžiui, RRF paskolos. 

„Akivaizdu, kad vienintelė teisinga strategija Europai – sumažinti priklausomybę nuo iškastinio kuro ir jo importo iš Rusijos, diversifikuoti energijos šaltinius. (...) Šiame kontekste svarbų vaidmenį vaidina ES bendro skolinimosi instrumentai, tokie kaip RRF paskolos“, – teigė ministrė.

Pasak G .Skaistės, Europai sprendžiant rekordinių energijos kainų šoką ir to sąlygotą infliacijos šuolį, RRF gali pasitarnauti spartesniam investavimui į atsinaujinančius energijos šaltinius ir energetinį efektyvumą.

Ministrė taip pat atkreipė dėmesį, jog tam reikės ne tik viešųjų, bet ir privačių investuotojų lėšų – tam Lietuvoje rengiamas žaliųjų finansų veiksmų planas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fas fas

fas fas portretas
prisiskolins saules kolektoriams kurie neveiks kai saules nesvies ir vejo jegainems kurios nesisuks kai vejas nepus ir galesit tada savo teslas su arkliais tampyti ir arti kaip versiai, kad skolas atiduoti

:)))

:))) portretas
turbut is tos paskolos kompensacijas mokes vietoj to, kad statytu elektrines...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių