Quantcast

G. Skaistė: dėl situacijos su Kinija nukentėjusiems verslams rengiamos pagalbos priemonės

Finansų ministrė Gintarė Skaistė tvirtina, kad Ministrų Kabinete jau yra rengiamos tam tikros pagalbos priemonės verslams, nukentėjusiems dėl Kinijos sukeltų kliūčių ir spaudimo priemonių. Vis dėlto ministrė Pekino grasinimų sankcijomis nesureikšmina, kadangi Lietuvos eksportas į šią valstybę sudaro vos šimtadalį visos užsienyje parduodamos produkcijos.

„Ką mes galime įvertinti šiandien, tai yra mūsų tiesioginis eksportas, kuris į Kiniją sudaro vos 1 proc. viso Lietuvos eksporto ir tokiu atveju poveikis nebūtų ženklus“, – trečiadienį Finansų ministerijos surengtame ekonominės raidos scenarijų pristatyme sakė G. Skaistė.

Finansų ministrė akcentavo, kad dėl Pekino spaudimo nukentėjusiems verslams jau yra rengiamos valstybės pagalbos priemonės, tokios kaip apyvartinės paskolos, kurias administruos nacionalinė plėtros įstaiga „Invega“. Taip pat G. Skaistė užsiminė, kad yra rengiamos priemonės, leisiančios įmonėms lengviau persiorientuoti į kitas rinkas.

„Drauge su Ekonomikos ir inovacijų ministerija rengiame tam tikras priemones, kurios galėtų padėti tiesiogiai nuo šios situacijos nukentėjusiems verslams. Tai yra ir apyvartinės paskolos, kurias teiktų „Invega“, tiek ir priemonės, kurios galėtų prisidėti prie rinkų diversifikavimo. Tam bus skirtos papildomos lėšos, kad įmonės galėtų susirasti kitus eksporto taškus“, – tikino ji.

Drauge su Ekonomikos ir inovacijų ministerija rengiame tam tikras priemones, kurios galėtų padėti tiesiogiai nuo šios situacijos nukentėjusiems verslams.

Visgi ministrė pabrėžė, kad būtina vertinti ne tik tiesioginius Kinijos veiksmų padarinius. Lietuva, pasak jos, šiame konflikte neturėtų būti palikta viena. Pasak politikės, Vyriausybės atstovai dėl susiklosčiusios situacijos bendradarbiauja ir su užsienio partneriais.

„Reikia vertinti ir antrinį efektą, kuris galėtų būti dėl neproporcingų Kinijos veiksmų, mūsų nuomone. Kalbame, vertiname tiek su Užsienio reikalų ministerija, tiek su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, kaip minimizuoti galimus antrinius poveikius tiek per pokalbius su užsienio partneriais, Europos Komisija, JAV“, – aiškino G. Skaistė.

ELTA primena, kad Taivanui atidarius atstovybę Vilniuje, Kinija apribojo savo diplomatinius santykius su Lietuva. Taip pat suintensyvėjo Kinijos ekonominis spaudimas, Lietuvos įmonėms yra sudaromos kliūtys vykdyti veiklą Kinijos rinkoje. Gruodžio pradžioje Lietuva buvo išbraukta iš Kinijos muitų sistemos, todėl sutriko Lietuvos produkcijos importas į Kiniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Baisu,kokią turim valdžią.Jiems visai nesvarbu tas"1"procentas,o kiek žmonių likimų po tuo vienu procentu? Šitas "bardakas" nevienadienis atvejis,tai atsilieps daugeliui ir ne vienus metus.Pvz.man D.Grybauskaitės susipykimas su Rusija,uždarius prekybos rinkas,atsilieps visam gyvenimui,nes ,netekus rinkų,sumažino atlyginimus,kurių taip niekas ir neatstatė,tuo pačiu dabar gaunu mažesnę pensiją .Labai "dėkoju" D.Grybauskaitei,o vaikai dėkos dabartinei pasipūtusiai valdžiai

Absurdas

Absurdas portretas
Verslas minimumus mokejo,o dabar is mano minimalios algos sumoketu mokesciu dar ji gelbet reiks?Kas pasirinko sita kelia su kinija lai is asmeniniu ar partijos pinigu ir gelbeja

cha ...vieni pederastai milijoninius nuostolius valstybei

cha ...vieni pederastai milijoninius nuostolius  valstybei  portretas
daro ,o feminisciu lezbiu kolektyvas visas skyles uzkamso skolintais uz procentus ir is biudzeto paimtais milijonais ,,,nuskriausdami , invalidus, pensininkus, vaikus , svietima , ir socialiai remtinas seimas ----Teisesmaukiniu mafija su gen,prokuroru ir Prezidento ysaku --visus nuostolius turetu dengt is Lnasbirkio , Povilionio , Simonytes, Bilotaites ir kitu konservatidiotu kiseniu konfiskave ju ju giminiu ir artimuju visa turta. o ne tautos kisenes saskaita , sitai Skaistei reiketu iskelt baudziamaja byla del valdisku lesu ne pagal paskirty naudojimo tuo turetu susidomet NSGK FNTT, IR STT
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių