Quantcast

G. Skaistė Briuselyje aptars finansinę paramą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Finansų ministrė Gintarė Skaistė Briuselyje dalyvaus Europos Sąjungos (ES) finansų ministrų susitikimuose, kur bus aptariama nauja Bendrijos finansinė pagalba Ukrainai bei fiskalinė politika, pranešė Finansų ministerija.

„Ecofin“ posėdyje ministrai tarsis dėl 50 mlrd. eurų vertės paramos Ukrainai 2024–2027 metais – ji būtų teikiama lengvatinėmis paskolomis ir dotacijomis.

„Lėšos bus nukreiptos į paramą šalies biudžetui, artimiausio laikotarpio atstatymo darbus ir bus susietos su reformų, reikalingų Ukrainai artėti prie Europos Sąjungos, įgyvendinimu. Artimiausiu metu svarbu pasiekti politinį sutarimą dėl šios priemonės įsteigimo, o jos įgyvendinimo metu užtikrinti pakankamą lankstumą, reaguojant į besikeičiančią situaciją ir karo eigą“, – pranešime teigė G. Skaistė.

Ministrai taip pat diskutuos dėl birželio 20 dieną Europos Komisijos pristatyto nuosavų išteklių paketo, muitinės reformos, Bendrijos fiskalinių taisyklių peržiūros.

Posėdyje numatoma priimti bendrą pareiškimą dėl euro zonos fiskalinės krypties 2024 metais, bus pristatyta ataskaita dėl tarptautinio euro vaidmens bei skaitmeninio euro projekto pažanga. Ministrai taip pat tęs diskusijas dėl Europos kapitalo ir finansų rinkų ateities.


Šiame straipsnyje: Gintarė SkaistėministrėBriuselisaptartiparamaUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių