Quantcast

G. Paluckas ragina griežtomis sąlygomis leisti prekybą ir paslaugas smulkiam verslui

Opozicinių socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas sako, kad centro-dešiniųjų Vyriausybės įvesti karantino suvaržymai nepagrįstai diskriminuoja smulkiuosius prekybininkus ir paslaugų teikėjus.

Politikas siūlo, kad užtikrinę reikalavimus minimizuoti kontaktus prekybininkai ir paslaugų teikėjai galėtų vykdyti veiklą.

Jo teigimu, Vyriausybės įvesta tvarka lemtų tai, kad žmonės bursis didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse, o veiklos tęsti negalintys smulkieji verslininkai nukentėtų itin skaudžiai.

„Visi mes ir toliau plūsim į prekybos centrus, o visi mažiukai bus uždaryti. Antrą kartą daroma ta pati klaida. Galima iškelti sąlygas dėl tiesioginio kontakto minimizavimo – pavyzdžiui, mažoje parduotuvėlėje būtų galima per langelį paklausti, ko perkama, numatyti tarpines patalpas prekėms palikti“, – BNS pirmadienį sakė G. Paluckas.

Antrą kartą daroma ta pati klaida.

„Matau tą pačią klaidą daromą, kad iš patrankos šaudoma ir universalios priemonės pataiko ir į mažiukus, kurie galėtų veikti užtikrinę apsaugą“, – teigė jis.

Socdemų lyderis nelogišku pavadino Vyriausybės sprendimą leisti prekybą ne maisto prekėmis didžiosiose parduotuvėse, bet drausti ją turgavietėse.

Ministrų kabineto sprendimu, veiklą galės tęsti parduotuvės, kurių pagrindinė veikla yra maisto prekių pardavimas, tačiau joms nebus draudžiama prekiauti ir ne maisto prekėmis. Turgavietėse bus leidžiama tik maisto prekyba.

Jis taip pat sakė pasigendantis konkrečių sprendimų dėl paramos verslui, o toks neapibrėžtumas smukdo pasitikėjimą.

G. Palucko vertinimu, Vyriausybė nusipelno pagyrimo dėl greitos reakcijos, tačiau sekmadienį paskelbti suvaržymai atitinka nepaprastosios padėties režimą, kurį gali įvesti Seimas.

Jis teigė, kad pavasarį įvedus karantiną tuomet opozicijoje buvę konservatoriai patys ragino įvesti nepaprastąją padėtį, tačiau patekę į valdžią to nedaro, tad elgiasi nenuosekliai.

G. Paluckas sakė pritariantis Vyriausybės sprendimui apriboti žmonių judėjimą, stabdant koronavirusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nana

nana portretas
gimiau augau ir gyvenu Kaune...niekad neinu į Maksimas į tą blusiną, kur žmonių masės...nesu net akropolyje buvusi...man neįdomu, nes tas pats kinietiškas šlamštas tik kitoje rankoje kart brangiau negu Urme, maistas pvz. Ūkininkų turgelyje...bet smulkų verslą žlugdo pirkimas internetu manęs nedomina ( perki katę maiše) Paluckas teisus, ten kur blusynas jis veiks ...ten užkrato nėra, o kur gražiai įleidžiami po du Urme jis uždaromas...kurkime darbo vietas, kurkime verslą....geriausia ne kūrti, o sėdėti namie rašyti komentarus ir lai valstybė išlaiko dykaduonius geriau tikrų toks lozungas. Nieko mes čia nepakeisime...tik paskui nesistebėkite kodėl be darbų...kodėl tiek milijonierių....

Jo

Jo portretas
Paluckas teisus

K

K portretas
JIS 100 %TEISUS TEGU VYRIAUSYBĖ PAAIŠKINA TOKĮ SPRENDIMĄ
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių