Quantcast

G. Oettingeris: mes pasirengę padėti Lietuvai derybose su „Gazprom“

Briuselis yra pasirengęs padėti Lietuvai derybose su Rusijos dujų koncernu „Gazprom", sako Europos Sąjungos (ES) energetikos reikalų komisaras Guentheris Oettingeris.

„Mes esame pasirengę padėti Lietuvai derybose su „Gazprom“, kaip ir visoms šalims narėms. Ir kaip konsultantai, ir kaip derybų partneriai. Mūsų patirtis kitose derybose mums dėl to teikia vilčių ir optimizmo„, - eurokomisaras pareiškė interviu dienraščiui “Verslo žinios".

G.Oettingeris teigia, kad statomas Lietuvos suskystintųjų gamtinių dujų terminalas gali būti integruotas į Baltijos šalių energetikos rinkos integracijos  planą: „Taip. Jeigu Lietuvos Vyriausybė pasieks, kad šis projektas būtų įgyvendintas iki galo, mes jį integruosime į bendrą tiekimo struktūrą“.

G.Oettingeris mano, kad Europoje norint padidinti konkurencingumą, Europos Sąjunga turi pasiekti mažesnes dujų kainas: „Reikia siekti, kad dujų kainos būtų indeksuojamos priklausomai nuo naftos kainų. Būtų galima aptarti kitų galimybių, pavyzdžiui, skalūnų dujų gavybą. Jos labai svarbios ES ūkio konkurencingumui“.

Jis patikino, kad EK iki 2013 metų pabaigos paskelbs savo poziciją, kokiu teisiniu pagrindu remiantis ir užtikrinant gruntinio vandens bei dirvožemio saugumą būtų galima imtis skalūnų dujų žvalgybos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Susikiškite Gazpromą žinot kur, užuojauta tikriems lietuviams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių