Quantcast

G. Nausėda žada vertinti savivaldybių galimybes daugiau skolintis

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketina įvertinti siūlymus suteikti savivaldybėms daugiau galimybių skolintis, taip pritraukiant naujų investicijų ir skatinant verslą. Tačiau prezidentas pabrėžia, kad fiskalinė drausmė Lietuvai išlieka labai svarbi.

„Yra iniciatyvos dėl savivaldybių finansinės atsakomybės ir tam tikrų galimybių didesnių, kalbant apie fiskalinės drausmės įstatymą. Šitoje vietoje tikrai norėtųsi pirmiausiai susipažinti su turiniu, nes mes labai atsakingai žiūrėsime į bet kokias iniciatyvas, kurios praplečia savivaldybių teises skolintis, nes manome, kad fiskalinės drausmės dalykai Lietuvai lieka labai svarbūs net ir dabar, koronaviruso sąlygomis“, – po susitikimo su Kauno regiono metais žurnalistams Birštone sakė G. Nausėda.

Jis taip pat pripažino, kad dabartinė savivaldybių finansų reguliavimo tvarka joms nesuteikia galimybių visiškai atskleisti savo potencialą.

„Turbūt sutiksime su tuo, kad dažnai sureglamentuotos iš įvairių pusių savivaldybės negali atskleisti viso potencialo, kurį turi pritraukdamos investicijas, privačius investuotojus ir spręsdamos verslo skatinimo klausimus savo regionuose“, – tvirtino prezidentas.

Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius anksčiau ragino Vyriausybę ieškoti daugiau galimybių savivaldybėms skolintis investicijų projektams. Anot jo, dabartinis reguliavimas yra vienas griežčiausių ES, todėl daugelis ypač mažų savivaldybių nebegali įgyvendinti jokių reikšmingesnių investicijų projektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lyda Gudonienė

Lyda Gudonienė portretas
Jau ir taip Lietuva praskolinta trims kartoms į priekį. Neprotingas patarimas - skolintis pinigus. Juk niekas net nežino, kada tos skolos bus grąžintos... Ritamės į bedugnę, o Prezidentui širdies neskauda. Nejaugi čia ir yra: "Gerovės Lietuva"???

Pats sau

Pats sau portretas
Pirmiausia reikia išmokti pinigus uždirbti, po to mokytis juos taupyti. Skolintus pinigus kiekvienas durnius moka išleisti "pavėjui". Bet kas atiduos skolą? Nejau tikimasi, kad ji bus nurašyta, kaip gerais tarybiniais laikais? Dovanų laikai bankrutavo. Reikės pradėti mokytis dirbti ir nesvajoti apie išlaikytinio statusą. Mažiau visokių privilegijų! Manau svarbiausia, kad nuo valdiško lovio būtų kuo greičiau patraukti švaistūnai - visų nelaimių ir bėdų šaukliai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių