Quantcast

G. Nausėda teigia analizuojantis įstatymą dėl darbuotojų testavimo jų pačių lėšomis

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia dar analizuojantis įstatymo pataisas, numatančias prievolę už COVID-19 testus mokėti patiems darbuotojams.

„Terminas, per kurį prezidentas turi pasirašyti arba vetuoti įstatymą baigiasi kitos savaitės trečiadienį, šiuo metu mes analizuojame įstatymą, įsiklausome ir į ekspertų nuomonę. Manau, kad tą sprendimą tikrai padarysime ir paskelbsime tuo metu, kuriuo yra nustatytas“, – žurnalistams trečiadienį sakė šalies vadovas.

Opoziciniai socialdemokratai ir „darbiečiai“ prašo prezidento vetuoti Seimo priimtas pataisas.

Darbo partija teigia, kad nustatoma atsakomybė ir finansinė našta darbuotojui gali prieštarauti Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) bei Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymams, nes šiuose teisės aktuose numatoma, kad sveikatos patikrinimai atliekami PSDF arba darbdavio lėšomis.

Savo ruožtu socialdemokratai pažymi, kad nedidele balsų persvara Seimo priimtu pakeitimu gali būti pažeidžiamas lygiateisiškumo principas, nes „tam tikra grupė gyventojų išskiriama ir atskiriama kaip nenusipelniusi valstybės pagalbos“.

Seimas prieš savaitę priėmė Vyriausybės inicijuotas Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas. Jos priimtos valdančiųjų balsais, dalyvaujant minimaliam Seimo narių skaičiui, kurio reikia priimti įstatymą, t. y. 71 parlamentarui.

Jei pataisas pasirašys prezidentas Gitanas Nausėda, jos įsigalios nuo gruodžio 1-osios.

Pataisų šalininkai Seime sako, kad atsisakantieji skiepytis negali būti toliau testuojami už tai mokant visų mokesčių mokėtojų pinigais, tuo metu priešininkai tvirtina, kad pataisos yra diskriminacinės ir dar labiau priešina visuomenę.

Pagal pataisas, sveikatos patikrinimas dėl užkrečiamosios ligos, dėl kurios paskelbta ekstremali padėtis arba karantinas, esant vakcinos prieinamumui, bus finansuojamas darbuotojo lėšomis arba, jei darbdavys sutiks – darbdavio lėšomis.

Išimtis būtų taikoma darbuotojams, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių. Jų testavimas ir toliau bus finansuojamas iš biudžeto.

Vyriausybė teigia, kad tokia prievolė turėtų paskatinti žmones skiepytis nuo COVID-19.

Vyriausybė yra sudariusi veiklos sričių sąrašą, kuriame esantys darbuotojai turi nuolat testuotis dėl COVID-19, tai medicinos, švietimo, maitinimo, prekybos, viešojo administravimo darbuotojai, vežėjai, profesinės karo tarnybos kariai. Tikrintis reikia kas septynias–dešimt dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad žmones prievarta versti susileisti tą vakcina yra nusikaltimas,o mokėti kaip ir visiems nereikia,kadangi pakankamai kiekvienas asmuo yra mokesčio mokėtojas.Ir kokie čia grąsinimai gali būti?

to Maldauju, įjunkit protą !!!!

to Maldauju, įjunkit protą !!!! portretas
Pagerk raminačiųjų — turėtų praeiti... Jei nepraeis — pakartok. Arba įsidurk dar.

Maldauju, įjunkit protą !!!!

Maldauju, įjunkit protą !!!! portretas
Neskiepytas darbuotojas tik privalomojo testavimosi metu sužinojo, kad jau serga korona (simptomų nejautė). Įtaręs, kad teigiamas testo rezultatas yra tik vyriausybės sąmokslo teorija, pasidarė testą su iš vaistinės nusipirktu indikatoriumi. Jis patvirtino diagnozę. Žmogus izoliavosi ir po 10 dienų grįžo į darbą (po ligos niekas netestavo). Jeigu tas žmogus būtų buvęs skiepytas, tai GP pagalba būtų "barstęs" virusą (nes nejautė simptomų) ir visiems būtų gerai ?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių