Quantcast

G. Nausėda su Prancūzijos verslo atstovais aptarė šalių ekonominio bendradarbiavimo galimybes

  • Teksto dydis:

Antradienį, tęsdamas darbo vizitą Prancūzijoje, prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Prancūzijos verslo konfederacijos MEDEF, didžiųjų Prancūzijos įmonių ir lietuviško verslo atstovais, su kuriais aptarė šalių ekonominį bendradarbiavimą, Lietuvos verslo tendencijas ir augančias galimybes, sakoma Prezidentūros pranešime.

Šalies vadovas džiaugėsi per pastaruosius penkerius metus laipsniškai stiprėjusiu Lietuvos ir Prancūzijos verslo bendradarbiavimu, tačiau kartu teigė matantis didelį dar neišnaudotą potencialią platesniam ekonominiam abiejų šalių verslų dialogui.

G. Nausėda akcentavo, kad Lietuva kryptingai gerina aplinką verslui šalyje, o per pandemiją dėjo visas pastangas padėti verslui išgyventi.

„Lietuva yra informacinių, finansinių technologijų ir kibernetinio saugumo ekonominių veiklų centras. Padarėme neeilinį proveržį gyvybės mokslų srityje. Esame suinteresuoti pritraukti talentus ir aukštą pridėtinę vertę kuriančias įmones. Šalyje gamybos sritis viršija penktadalį BVP – turime didelių ambicijų ir planų žaliojo kurso ir inovacijų srityse“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas kvietė prancūzų įmones aktyviau domėtis galimybėmis investuoti ir savo veiklą plėtoti mūsų šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių