Quantcast

G. Nausėda siūlys Seimui vienodai apmokestinti visas pajamų rūšis

Prezidentas Gitanas Nausėda pranešė, kad rudens sesijoje siūlys Seimui vienodu gyventojų pajamų mokesčiu (GPM) apmokestinti visas pajamų rūšis, o skirtingus tarifus taikyti pagal jų dydį.

„Pasiūlymų yra daug, jie susideda į ekonominius klausimus, tokius kaip, pavyzdžiui, GPM vienodų tarifų apmokestinimą (pajamų - BNS) ne pagal jų kilmę, o pagal dydį, kad ir pajamos iš darbo ir pajamos iš kapitalo yra panašaus pobūdžio, todėl turėtų būti netaikomi specialūs tarifai vienam arba kitam“, – antradienį transliuotoje laidoje „DELFI Dėmesio centre“ sakė G. Nausėda.

„Šiandien sakyti kad kapitalas yra brangesnis, nei darbas niekaip neapsiverčia liežuvis, nes darbo jėgos trūksta visur. Dėl to darbo apmokestinimas turi būti teisingas“, – pridūrė jis.

Prezidentas tvirtino, kad siūlys atsisakyti kai kurių mokestinių lengvatų.

„Turime daug lengvatų, taip pat ir žemės ūkio srityje. Vis dar turime labai nemažą lengvatą akcizui žymėtiems degalams, dyzelinui. Galima taikyti mažesnę šito akcizo lengvatą ir iš to gauti papildomai pinigų“, – kalbėjo šalies vadovas.

Šiandien sakyti kad kapitalas yra brangesnis, nei darbas niekaip neapsiverčia liežuvis, nes darbo jėgos trūksta visur.

Jis taip pat pateiks iniciatyvą stabdyti neapmokestinamojo pajamų dydžio didinimą, o atsilaisvinančiomis lėšomis sparčiau kelti pensijas.

„Šalpos pensijų ir priemokų prie mažų pensijų klausimui mes taip pat ketiname skirti dėmesio ir teikiame atitinkamus pasiūlymus“, – teigė G. Nausėda.

„Mes kalbame apie papildomą laisvą dieną žmonėms auginantiems vaikus, apie penkias dienas per metus žmonėms slaugantiems senus tėvus, bet tuo pačiu mes suprantame, kad valstybės biudžeto pajamų klondaikas slypi ir korupcijoje. Todėl teikiame naują korupcijos įstatymo redakciją, kuri numatys aiškesnes atsakomybes ir galimybę turėti daugiau svertų toms institucijoms, kurios tiesiogiai susiduria su korupcija“, – pridūrė jis.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to genute

to genute portretas
mazas pencijas gauna dirbe su verslo liudijimais ir patentais ir menininkai dirbe autorinem sutartim...

Genutė

Genutė portretas
Reikia ne apie priedą prie mažų pensijų galvoti,o didinti bazinę pensiją.Mažas pensijas gaūna tie žmonės,kurie būdami jauni vertėsi nelegalia veikla (kooperatyvais)nem-kėjo mokesčių ir tais laikais gyveno labai gerai ir šaioėsi iš tų,kurie mokėjo mokesčius.Tai kodėl tokius žmones pagal pensijos dydį,priemokos būdu, norite prilyginti prie tų, kurie dirbo sąžiningai?Būtų iškreiptas socialinis teisingumas.Vienintelis teisingas būdas būtų bazinės pensijos didinimas visiems be išimčių , arba taškų vertės padidinimas. rezultatus.

Pensininkė

Pensininkė portretas
Ką jis gali siūlyti, jeigu pats nemoka NT mokesčio.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių