Quantcast

G. Nausėda siūlė plėsti sankcijas Rusijai, ypač – energetikoje

  • Teksto dydis:

Parengiamojoje Europos Vadovų Tarybos (EVT) sesijoje Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ragino Europos Sąjungą (ES) plėsti sankcijas Rusijai, ypač – energetikoje.

„Rusija finansuoja savo kruvinus veiksmus Ukrainoje iš pinigų, kuriuos jiems sumokame už naftą ir dujas. Tai nebegali tęstis. Negalime savo pačių pinigais finansuoti terorizmo“, – antradienį Prezidentūros išplatintame pranešime cituojamas šalies vadovas.

„Naujajame sankcijų pakete turi atsirasti griežtos sankcijos Rusijos energetikos sektoriui“, – pridūrė jis.

G. Nausėdos teigimu, taip būtų stabdomos galimybės Rusijai finansuoti karą prieš Ukrainą.

Nuotoliniame susitikime dalyvavo EVT pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis), Suomijos, Graikijos, Čekijos ir Kroatijos atstovai.

Lietuvos vadovas akcentavo, kad ES privalo kuo skubiau diversifikuoti energijos importo šaltinius ir atsikratyti energetinės priklausomybės nuo Rusijos.

G. Nausėdos teigimu, artėjančioje EVT sesijoje turėtų būti aptarti tiek karinės ir humanitarinės paramos suteikimo Ukrainai klausimai, tiek jos suartėjimo su ES praktiniai veiksmai.

Kalbėdamas apie Rusijos invaziją, prezidentas pabrėžė būtinybę sukurti humanitarinius koridorius žmonių evakuacijai iš Rusijos kariuomenės apsuptų ir apšaudomų Ukrainos miestų.

Pasak jo, augant karo pabėgėlių skaičiui Europoje taip pat būtina numatyti pagalbos mechanizmus valstybėms, priimančioms karo pabėgėlius.


Šiame straipsnyje: Gitanas Nausėdakaras UkrainojesankcijosRusijasankcijos Rusijai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių