Quantcast

G. Nausėda po susitikimo su PPO vadove: Kinija keičia poziciją dėl Lietuvos

Apribojimus importui iš Lietuvos įvedusi Kinija keičia savo poziciją, po susitikimo su Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) generaline direktore Ngozi Okonjo-Iweala (Ngozi Okondžo-Iveala) Davose sakė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuva 2021 metais leido Taipėjui atidaryti Taivaniečių atstovybę Vilniuje. Šis žingsnis sukėlė Pekino nepasitenkinimą  – jis apribojo santykius su Vilniumi ir blokavo Lietuvos eksportą bei importą. Dėl to Europos Sąjunga praėjusių metų pradžioje kreipėsi į PPO.

„PPO vadovė informavo apie situaciją, kuri šiuo metu dar tik rutuliojasi – tai yra, mūsų ieškinys, jeigu jį taip galima pavadinti, dėl Kinijos nedraugiškų veiksmų prekybos politikoje“, – Prezidentūros perduotame komentare antradienį sakė G. Nausėda.

„Kinijos pusė šiek tiek keičia savo laikyseną ir iš tos agresyvios ir, sakyčiau, net šiek tiek dominuojančios laikysenos mes matome tam tikrą norą diskutuoti ir tikėtina, kad ta laikysena toliau keisis“, – kalbėjo prezidentas.

Jis pabrėžė, jog šiuo klausimu itin svarbus Europos Sąjungos solidarumas.

„Mes paaiškinome savo sprendimus, kuriuos padarėme, ir kodėl tie sprendimai iššaukė tokią neadekvačią reakciją. Visa tai aš nupasakojau ir, tiesą sakant, vadovė PPO pakankamai gerai apie tai žinojo“, – sakė G. Nausėda.

Šveicarijoje vykstančiame Davoso pasaulio ekonomikos forume dalyvaujantis prezidentas su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) bei PPO vadovais aptarė Ukrainos situaciją.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas nepatinka, tiems

Kas nepatinka, tiems portretas
Tai nepirk jokio kinisko Made in china ( prc) su - o.Ar issiversi be jo ?

>>>> KAS NEPATINKA.

>>>> KAS NEPATINKA. portretas
iš ko pažinsi KOLORADINĘ UTĖLĘ, tai kad nori draugauti su komunistine autoritarine Kinija, Rusija, Baltarusija !!!!

KAS NEPATINKA.

KAS NEPATINKA. portretas
Kur buvai,kada lansbergiai pradejo siutinti kinija,nes pas juos veliava raudona.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių