Quantcast

G. Nausėda pasirašė pataisas dėl pensijų didinimo

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasirašė senatvės pensijų didinimą nuo 2022 metų sausio numatančias įstatymo pataisas.

G. Nausėdos teigimu, tai prisidės, kad vyresnio amžiaus žmonių gyvenimo kokybė Lietuvoje priartėtų prie Vakarų Europos standarto.

„Turime pasiekti, kad nė vienas pensininkas Lietuvoje nepatirtų absoliutaus skurdo, o pensijos būtų adekvačios ir užtikrintų orų žmonių gyvenimą. Socialinio draudimo pensijų ir vidutinio darbo užmokesčio santykis Lietuvoje turi pasiekti 50 proc.“, – pranešime sakė šalies vadovas.

Seimas šią savaitę nutarė, kad vidutinė senatvės pensija nuo 2022 metų sausio didės 51 euru iki 465 eurų, o su būtinuoju stažu – 48 eurais iki 489 eurų.

Pensijoms kitąmet numatoma skirti iš viso 4,251 mlrd. eurų – 11,9 proc. daugiau nei šiemet.  Dabar Lietuvoje yra apie 600 tūkst. pensininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Pasistojo toks klausimėlis ,aš stačiau komunizmo rūmą 45 metus ,pensijos pradėjau gauti336 litus,gerai Uspaskikas padinino,kai būvo ministru,bet dabar tiek pat gaus ir tie ,kurie turi maža stažą,daleiskim spekuliavo vot čiom vopros.

Da

Da  portretas
netikiu nei vienu pažaduko bajerio, zeks kablis prašneko, kada kainos kila kaip ant mieliu žmones nespėja kainu vytis kainu vajus tiek užkariavo kad nesinori nei nosies kišti į pramoniniu prekiu krautuves turgaus svitas kur matyta neko nera ir neliko o paliko biaurasti ir kompromisu smukliu milijonieriu maišus kišamus pinigučius , net ir tas lidli vokietys atbėgo lietuva kokios kainos buvo kada ejo ink mūsų vietoviu ir paliginkime pono fliuko darbus šiandien gėda net sakyti apie turtėjimo fokusa, pranašu čia nereikia bet realaus darbo ir net turtėjmo iki nežinios užtenka, pristatė o kokio lygio krautuves bet kad mums kišenes yra per tuščios, tikrai kadaise sake juk vagnorka su savo pinigais meškučiais ir paukščiukais kad atėis laikas kada bus visko bet jus žmogeliai busite tuščiomis kišenėmis beturčiai, teisingi, žodžiai pasakyti, vagnoriaus,

"Gerovės valstybės"

"Gerovės valstybės" portretas
Neįgalus pensininkas 24 metu stažu gauna 180 euru, tai ką jam kalbėti, kurie gauna 500 euru, o kur "vaistai".
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių