Quantcast

G. Nausėda: nebuvo padaryta beveik nieko, kad Astravo AE netaptų kūnu

Prezidentas Gitanas Nausėda skeptiškai vertina visuomenininkų pristatytą memorandumą dėl Astravo atominės elektrinės (AE) ir sako, kad per pastarąjį dešimtmetį nebuvo padaryta „beveik nieko“, kad nesaugi elektrinė nebūtų pastatyta.

„Memorandumais mes Astravo AE neuždengsime. Jei tai būtų galima padaryti, aš pats prirašyčiau daugybę memorandumų, ir tada mes užplotumėm juos dideliu sluoksniu ir jie negalėtų pradėti veikti. Deja, tenka konstatuoti, kad per pastarąjį dešimtmetį padaryta buvo beveik nieko, kad Astravo AE netaptų kūnu“, – žurnalistams Plungės rajone sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad pirmadienį Seime pristatytas memorandumas dėl būtinybės burtis ir rengti visuomeninį pasipriešinimą prieš Baltarusijos atominės elektrinės grėsmę tiek Lietuvai, tiek visai Europai.

Memorandumą inicijavo ir jo pristatyme dalyvavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos Krikščionių demokratų garbės pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis, Nepriklausomybės Akto signatarai Petras Vaitiekūnas, Nijolė Oželytė ir Mečys Laurinkus, politologas Raimundas Lopata, konservatorius Žygimantas Pavilionis.

V. Landsbergio teigimu, judėjimas galėtų reikalauti, kad elektrinė būtų statoma kitoje vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vaikutis jai vaikštinėt bando, o mūsiškiai ėmė apie abortą pezėt.

vidmantas

vidmantas portretas
Prabudo pries atidaryma .Atsakykit i klausima kodel lauket kol pastatys.Gal pries rinkimus lietuvos patrijotus vaidinsit

tikis

tikis portretas
Tie,.kurie nieko nedare-konservai ir liberalai,dabar daugiausia rekia,kad nepirksime elektros.Ot ir pirksime,kad jusu kabelis uz puse milijardo i Svedija nereikalingas butu.Vietoj to kabelio,geriau butu konservai dvi elektrines pastate,ar dideli vejo parka juroje,tai nereiketu tos elektros tiek daug pirkti.Aferistu partijos nieko nestate,jokiu imoniu,fabriku,o vis lauke,kad privatus sektorius statys.Lauk is parlamento tas rekianciu davatku partijas.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių