Quantcast

G. Nausėda: NATO renginiui išleisti pinigai investuoti prasmingai

NATO viršūnių susitikimui išleisti pinigai investuoti prasmingai, nors renginio biudžetas galėjo būti mažesnis, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Anot jo, kad NATO viršūnių susitikimas 2023 metais vyks Vilniuje, buvo žinoma gerokai iš anksto ir jam buvo galima pradėti ruoštis anksčiau, tai būtų leidę kažkiek sutaupyti lėšų.

„Tikiuosi, kad net ir tie papildomi eurai, kurie buvo investuoti, tikrai yra labai prasmingai investuoti, nes vis dėlto Vilniaus viršūnių susitikimas turi nepaprastai daug netiesioginių pasekmių mūsų Lietuvos įvaizdžiui“, – trečiadienį apžiūrėjęs parodų ir kongresų centro „Litexpo“ patalpas, kur kitą savaitę vyks NATO viršūnių susitikimas, žurnalistams sakė prezidentas.

„Lietuvos žinomumas išaugs geometrine progresija, tuo nė kiek neabejoju, smalsumas, susidomėjimas Lietuva tikrai bus pasaulyje ne tik tomis dienomis, bet ir dar ilgai po to padidėjęs. Turėsime ne tik viešbučių užimtumą, bet ir didesnį turistų srautą“, – teigė jis.

Tačiau svarbiausia, pasak G. Nausėdos, kad Lietuva kaip lygūs su lygiais svarsto svarbiausius pasaulio saugumo klausimus.

Valstybės vadovas tvirtino, kad jam gerą įspūdį paliko NATO renginiui pertvarkomos „Litexpo“ patalpos.

„Esame tikrai užaugę priimti turbūt istorinį ir didžiausią įvykį per visą atkurtos Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį. Matyti, kad žmonės, visos grandys padirbėjo gerai, ir dizaino prasme, ir patogumo prasme, net ir tam tikrų meno artefaktų prasme erdvės yra patogios, jaukios. Kartu pristatome Lietuvą, kartu parodome, kokia graži, žalia, turtingą istoriją turinti yra Lietuva. Liko keletas detalių“, – sakė valstybės vadovas.

„Dabar jau svarbiausia nebe infrastruktūra, o koks bus turinys, kokie vieningi būsime, ar priimsime sprendimus, kuriems esame pribrendę. Tikiuosi, viskas bus gerai ir išeisime aukštai pakelta galva“, – pridūrė jis.

NATO viršūnių susitikimas liepos 11–12 dienomis vyks parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Šiam renginiui centro erdvės pertvarkomos ir perstatomos iš esmės.

Iš viso ketinama įrengta 24 tūkst. kvadratinių metrų erdvių, tarp jų – ir laikinus paviljonus lauko teritorijoje. Parodų centre bus naujai sukurta 2 tūkst. darbo vietų.

„Litexpo“ pranešė, kad atsižvelgiant į NATO reikalavimus bus pritaikyta visa centro infrastruktūra: vėdinimo, IT sistemos, saugumo užtikrinimas.

Anksčiau skelbta, kad pritaikyti „Litexpo“ erdves susitikimui reikės apie 17 mln. eurų, iš viso viršūnių susitikimo organizavimas Lietuvai kainuos 38 mln. eurų.

Į NATO viršūnių susitikimą Vilniuje planuoja atvykti 48 užsienio delegacijos su 2400 narių, tarp jų bus 40 valstybių vadovų ir iki 150 kitų aukšto rango politikų, kurie turi būti saugomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Londonietis

Londonietis portretas
Dalbojobai atvaziuoja,o bananu respublika neriasi is kailio,kad tik leìstu jiems kiausinius pakasyti!!!

Rasa

Rasa portretas
Išvis nereikalingas renginys. Pinigai į balą. Galėjo tie balvonai pasaulio ir kitur susitikt.

Sitas su trangendu

Sitas su trangendu portretas
Apsizenyjes
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių