Quantcast

G. Nausėda: Lietuva siūlo Baltarusijai alternatyvas rusiškos naftos importui

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva yra pasirengusi suteikti Baltarusijai galimybes per Lietuvą importuoti naftą kaip alternatyvą Rusijos tiekimui.

Interviu Jungtinių Valstijų žiniasklaidos kanalui CNN šalies vadovas sakė, jog Lietuva turi padėti nuo Rusijos priklausomai šalies kaimynei „išsaugoti bent šiek tiek nepriklausomumo“.

Manau, kad mūsų pareiga yra kaip nors padėti jiems.

„Pavyzdžiui, sukuriant alternatyvius kanalus naftos importui per (mūsų Baltijos) uostą , kadangi šiuo metu jie visiškai priklausomi nuo Rusijos vamzdyno. Jie ieško alternatyvų. Ir Lietuva yra čia“, – teigė G. Nausėda.

Paklaustas, kaip į tai reaguos Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, G. Nausėda teigė: „Nemanau, kad tai išgirdęs jis bus patenkintas“.

„Bet manau, kad mūsų pareiga yra kaip nors padėti jiems“, – pridūrė G. Nausėda.

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis rugsėjį po susitikimo su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moraveckiu) pareiškė, kad Lietuva ir Lenkija svarsto projektus, kurie galėtų padėti sumažinti Baltarusijos energetinę priklausomybę nuo Rusijos. Jis užsiminė, kad svarstoma apie energijos šaltinių diversifikavimą išnaudojant Lietuvos infrastruktūrą.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka kiek anksčiau sakė, kad jo šalis galėtų pradėti naftos importą per Lenkiją ir Baltijos valstybes, jei su Rusija nepavyks susitarti dėl mokesčių.

Lietuvos valstybės valdoma naftos ir suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ tvirtina, kad yra pasiruošusi bendradarbiauti su Baltarusija, jeigu ši šalis nuspręstų importuoti naftą per Lietuvos uostamiestį. Pasak bendrovės, per dešimtmetį Baltarusijos perdirbimo įmonėms ji yra padėjusi ne tik eksportuoti naftos produktus, bet ir importuoti žaliavinę naftą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pabudes

pabudes portretas
kokia zole jis ruko,kad taip 'veza' ?

Lietuva

Lietuva portretas
duju geldos nevaldo,ji yra privati,dujas is rusu perka uz195 o jau parduoda uz 350 ir kaip is duju geldos,skirtumas dengia duju geldos nuostolius ,ir subyra i privatininku kisenias,valstybei alikdamos tik pvma ir akciza

Oi Gitanai

Oi Gitanai portretas
Tavo patarejai stiprus klounai:) Kaip jie (Kl.Nafta) žada su esamais pajegumais aprupinti pvz Novopolocko gamykla:) kad ir 10 mln tonu i metus:) Niekaip, tai ir tavo žodžiai i pievas kartu su Skvirnelio dujom:) Jus Lukašui ne nepriklausomybe kiškit o skaičius rodykit:)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių