Quantcast

G. Nausėda: blėstančios infliacijos tikiuosi 2023 metais

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad didelę infliaciją gyventojams sušvelnins nuo kitų metų didėjančios jų pajamos. Be to, šalies vadovas tikisi, kad ekonomikos padėtis 2023 metais stabilizuosis.

„Dar vienas svarbus aspektas, kuris gali padėti suvaldyti jeigu ne pačios infliacijos lygį artimiausiu metu, tai jos pasekmes, yra mūsų labai drąsūs ir ryžtingi sprendimai, kurie palengvina labiausiai pažeidžiamų visuomenės grupių finansinę padėtį, – tai yra minimalios mėnesinės algos didinimas, tai yra neapmokestinamų pajamų dydžio kėlimas – apie tai kalbėjau visą laiką ir raginau tą daryti drąsiau“, – antradienį Vilniuje žurnalistams sakė G. Nausėda.

Jo teigimu, kitąmet didės ir senatvės pensijos.

„Ir, be jokios abejonės, toliau tikiuosi spartaus pensijų kilimo – kaip jūs žinote, kitų metų biudžete sudarytos sąlygos papildomam pensijų indeksavimui, reiškia, mūsų senjorams bus šiek tiek lengviau atsispirti šiam brangmečiui ir kainų kilimui, bet ir kitoms visuomenės grupėms, manau, kad atlyginimai turi augti toliau“, – kalbėjo prezidentas.

Anot prezidento, tiesioginių įrankių infliacijai pažaboti Lietuva neturi.

„Šiuo metu mes iš tikrųjų neturime tiek ir daug instrumentų infliacijai tiesiogiai paveikti, nes esame euro zonoje ir puikiai žinome, kad kitose euro zonos valstybėse infliacija taip pat yra didelė. Taip, sutinku – Lietuvoje ji yra dar didesnė nei daugelyje ES valstybių, bet tai susiję su energetikos kainų augimu“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas tikisi, kad infliacija nuslūgs kitais metais.

„Tikiuosi, kad ilgainiui šitas efektas, kurį sukėlė energetikos kainos, išplės ir mes 2023 metų jeigu ne pirmoje, tai antroje pusėje matysime tam tikrus stabilizacijos ženklus“, – teigė G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidute

Vaidute portretas
Tas kl ou nas tuoj papasakos... Jis gali tik tiketis, nes nieko nesprendzhia nes yra marionete...

na jei Svediski bankai [kurie inicijavo infliacija ]

na  jei Svediski bankai [kurie  inicijavo  infliacija ] portretas
nustos vogt ir sukt aferas ,jusu svajos pons Nauseda issipildys....

DRAMBLIUKO SVAJONE

DRAMBLIUKO SVAJONE portretas
Gal tipo prezidente (jis ne prezidentas, nes neturi balsa seime ir vyriausybeje) ,,nespang" ! Visi ministerija yra korumpuoti ir apie kazkoki pagerejima tikrai as nematau... Ir dar... Baikite ,,taskyti" musu mokesciu moketoju pinigus HOHOLAMS...! Jie mums nei broliai ir ne seses.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių