Quantcast

Finansų ministrė: nauji mokesčiai galėtų atsirasti 2024-aisiais

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad Vyriausybė 2023 metais kol kas neplanuoja įvesti naujų mokesčių, o turint politinių ir socialinių partnerių pritarimą jie galėtų įsigalioti anksčiausiai nuo 2024-ųjų.

„Noriu priminti, kad yra Konstitucinio Teismo sprendimas, kad naujų mokesčių nebegalima priimti kartu su biudžetu, todėl bet kokių didinamų mokesčių, nuo 2023 metų įsigaliojančių, atnešti (į Seimą – BNS) neplanuojame“, – trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė ministrė.

G. Skaistės teigimu, jei bus politinis bei socialinių partnerių pritarimas, nauji mokesčiai galėtų būti pasiūlyti ir įsigalioti nuo 2024-ųjų.

„Diskusijos dėl tolesnės mokesčių sistemos tobulinimo yra galimos – turime parengę tam tikrus pasiūlymus, dėl jų diskutuosime su politiniais ir socialiniais partneriais ir jeigu tas palaikymas papildomiems tiekimams atsiras, turbūt galėtume diskutuoti apie tai Seime, tačiau bet kokių pakeitimų įsigaliojimas tikėtina būtų nuo 2024 metų“, – sakė finansų ministrė. 

Balandį G. Skaistė teigė, kad ministerija neatsisako ankstesnių planų peržiūrėti mokesčius, tačiau tai bus padaryta, kai situacija stabilizuosis.

Ingridos Šimonytės Vyriausybė kadencijos pradžioje buvo sudariusi darbo grupę ir planavo šiemet pristatyti dvejus metus rengtą mokesčių reformą, tačiau kilus karui Ukrainoje ir drastiškai išaugus energijos kainoms planas buvo atidėtas.

I. Šimonytė yra sakiusi, kad net jei Vyriausybė vis dėlto apsispręstų keisti mokesčius, gali būti kartu pasiūlyta gerokai vėlesnė jų įsigaliojimo data.

Anksčiau valdantieji tvirtino, kad galima mokesčių reforma turėtų įsigalioti ne anksčiau kaip nuo 2023 metų sausio.

Lietuvos banko vadovas Gediminas Šimkus pirmadienį pakartojo, kad reikia diskutuoti apie naujus nekilnojamojo turto bei aplinkosaugos mokesčius. Tęsti mokesčių reformą ir ją pristatyti visuomenei Vyriausybę ragino ir prezidentas Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Dabar iš valstybės skolintų pinigų ir gyventojų mokesčių miškų savininkai už biokurą taps multmilojonieriais. Jie laiko biokurą ir neparduoda. Laukia kol dar labiau pabrangs. Tas pabrangimas nuguls ant skurdžiausiųjų gyventojų iš daugiabučių ir biudžetinių įstaigų. Mums visiems uždėt naujus mokesčius nuo 2024m. Nes įsiskolinimas valstybės bus didžiulis. Ir viskas tam, kad grupelė turčių dabar, kai sunkmetis, dar labiau pralibtų. Schema paprasta. S. Gentvilas, kuris pats turi miško , patvarkė nutarimus savininkų naudai. Finansų ministrė patvarkyti kad atsirastų nauji mokesčiai gyventojams. Soc.apsaugos ministrė sutvarkys kompensacijas šildymui, kurios mokamos iš tų pačių mokesčių mokėtojų pinigų ir valstybei skolinantis vis naujus milijardus. Ir visa tai vyksta valstybinėje, kurioje saujelė turtuolių vien bankuose turi virš 23 milijardų eurų, ir čia ne įmonių sąskaitos, o individualių asmenų. O kur dar nekilnojamas turtas, jų vaikų anūkų parazitavimas ir narkomanija užsieniuose.

Nu

Nu portretas
Saunuole ministre. Reikia nauju mokesciu. Kode ne? Valdzia puikiai supranta, kad lietuviu tauta tai avinu banda. Todel ir reikia juos grezti iki paskutinio laso. Reikia neleisti jiems lengvai kvepuoti.

Patarimas

Patarimas portretas
Dar neapmokestintos barzdos, ūsai , plikės tatuiruotės ir brangus Tėvynės oras. O būtų galima, ar be , Skaiste ( toks buvo ir mano močiutės karvės vardas ) ?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių