Quantcast

Finansų ministrė: Lietuvos bankų sistemai krizė negresia

Žlugus JAV bankui „Silicon Valley Bank“ ir finansų rinkose kritus kai kurių bankų vertei, finansų ministrė Gintarė Skaistė teigia, kad Lietuvos bankų sistemai krizė negresia, nes bankų pelnai ir likvidumas yra rekordiniai.

„Stebint dabartinę situaciją ir Lietuvos bankų likvidumą, net, sakyčiau perteklinį likvidumą, tas kredito rizikas, kurios šiuo metu yra Lietuvoje, kol kas tikrai nestebime situacijos, kad galėtų pasikartoti kažkas panašaus kaip Amerikoje. Atvirkščiai – bankų pelnai ir likvidumas yra rekordiniai“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė G. Skaistė.

Anot jos, po pasaulinės krizės 2008 metais Lietuvos bankų sistemos rizikos buvo užkardytos.

„Po paskutinės finansų krizės tikrai daug pataisymų buvo padaryta finansų sistemoje ir daug rizikų yra užkardyta“, – teigė G. Skaistė.

Trečiadienį Lietuvos banko valdybos narys Simonas Krėpšta sakė, kad centrinis bankas taip pat nejaučia nerimo dėl šalies bankų sistemos likvidumo po to, kai praėjusį penktadienį žlugo 16-as pagal dydį JAV bankas „Silicon Valley Bank“.

Trečiadienį maždaug trečdaliu krito Šveicarijos banko „Credit Suisse“ akcijų kaina, kai į jį didesnę sumą investuoti atsisakė Saudo Arabijos nacionalinis bankas. Baiminamasi, kad tam įtakos galėjo turėti ir SVB žlugimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
)))))) nu paziuresim kaip idugna desim ! durniu laivas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių