Quantcast

Finansų ministrė kartoja: naujų mokesčių nebus

  • Teksto dydis:

Kitų metų biudžete jokių naujų mokesčių nenumatyta, o pajamų surinkimas bus užtikrintas toliau gerinant mokesčių administravimą ir taikant mokesčių vengimą užkardančias priemones, „Žinių radijui" sakė finansų ministrė Rasa Budbergytė.

„Svarbu ne tik galvoti kaip pertvarkyti mokesčių sistemą - reikia mokėti mokesčius, kovoti su sukčiais, kurie vengia juos mokėti, naudodamiesi agresyvaus mokesčių planavimo schemomis. Šiuo metu yra gerinamas  mokesčių administravimas, iš šešėlinės ekonomikos ištraukėme nemažą dalį pinigų. Ta linkme dirbama ir toliau", -  sakė finansų ministrė Rasa Budbergytė.

Tikslinės investicijos į ekonomiką dabartiniu metu leistų problemas spręsti ir be mokesčių sistemos pertvarkymo, „Žinių radijui" sakė finansų ministrė. Jos nuomone, Vyriausybė ėmėsi esminių priemonių fundamentalioms ekonomikos problemoms spręsti, šį darbą būtina nuosekliai bei kryptingai tęsti.

„Turi būti toliau skatinamos investicijos, imamasi priemonių eksportui didinti bei reikalingos tolesnės investicijos į mūsų žmonių perkvalifikavimą. Svarbu pinigus ne pravalgyti, o panaudoti kryptingai, orientuojantis į aiškų rezultatą. Kalbu apie europinių pinigų panaudojimą. Nebereikia jų tiek investuoti į socialinę ar kultūrinę infrastruktūrą. Iki šio laikotarpio pabaigos šias lėšas daugiau reikia nukreipti būtent į ekonominės infrastruktūros kūrimą ir gerinimą. Tuomet pinigų tikrai pakaks ir nebereikės baimintis dėl naujų mokesčių", - sakė finansų ministrė Rasa Budbergytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
o paskui pasako kad mokestis uz automobili skirtas tik musu gerovei matyt uzmirso ka sake pries tai kaip ir jos vadas butkevicius

Kęstas

Kęstas portretas
Užtenka jau senų mokesčių, kam dar nauji, ar ne? Kiekvienas, kas valgo Lietuvoje, moka vieną iš didžiausių pasaulyje [1] dvidešimt vieno procento pridėtinės vertės mokestį maistui. Gerai, kad kiekvienas, kas kvėpuoja, nemoka mokesčio už tai. Bet neilgai. Greit mokėsim. Lenkijoje pagrindinis maistas, kaip mėsa, pieno produktai, paukštiena ir žuvis, turi labai mažą 5 procentų pridėtinės vertės mokestį. Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

geras

geras portretas
butkeviciaus partijos nare ryte peizeja viena popiet kita vakare trecia o atsikelus pasako to nesakiau o reik daryt taip
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių