Quantcast

Finansų ministras: dėl koronaviruso rengiamos finansinės priemonės

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija ruošia priemonių paketą dėl koronaviruso: jos apimtų likvidumo paskolas, mokesčių atėjimą. Siūlymus trečiadienį svarstys Vyriausybė.

„Kokios tai priemonės? Visų pirma, jos apima pagalbą smulkiam ir vidutiniam verslui, sektoriams, kurie labiausiai nukentėję – tai apimtų ir likvidumo paskolas, mokesčių atidėjimą“, – sakoma Finansų ministerijos interneto svetainėje paskelbtame finansų ministro Viliaus Šapokos komentare.

Ministras teigia, jog nemaža dalis priemonių jau šiuo metu egzistuoja, pavyzdžiui, galima kreiptis dėl mokesčių atidėjimo.

„Užtikrinsime, kad procesas būtų sklandus, kad padėtume verslui, kuris labiausiai nukentėjęs, bet čia svarbu atkreipti dėmesį į labai svarbų faktorių: situacija nėra eilinė. Tiek valdžios institucijoms, tiek verslo institucijoms reikia solidarizuotis, veikti išvien tam, kad poveikį galėtume sušvelninti tiek, kiek yra įmanoma“, – sako ministras.

V. Šapokos teigimu, dėl neigiamo pandemijos poveikio teks peržiūrėti ekonomines prognozes. Ministerija atnaujintas prognozes pateiks kovo antroje pusėje.

„Šiuo metu galime pasakyti, kad neigiamas poveikis yra  įvertintas, prognozės bus peržiūrimos mažėjimo linkme. Ar įmanomas recesijos variantas? Niekas nepasakys, kaip ši situacija rutuliosis toliau ir kuo tai pasibaigs, kaip ir niekas nesitikėjo, kad virusas taip paplis“, – sako ministras.

V. Šapoka taip pat pažymi, kad dėl atsakingo finansų tvarkymo Lietuva turi pačią aukščiausią patikimumo reputaciją pasaulyje per visą 30 metų nepriklausomybės laikotarpį.

„Manau, tikrai tą situaciją išnaudosime Lietuvos piliečių  naudai. Jeigu reikės, tikrai dar galime pasiskolinti papildomai, taip pat prireikus parinksime priemones, kad paskatintume ekonomiką, sušvelnintume šio lėtėjimo poveikį bei turėtume pakankamai lėšų iždo sąskaitose. Mes ruošiamės įvairiems scenarijams“, – sako V. Šapoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auksė

Auksė portretas
pasibaisėjau piliečiu kuris apie privatų verslą taip diskutuoja, matyt turi tik 1na smegenų ląstelę..ir kaip veršis nupenėtas ganosi kokioje tai biudžetinėje įstaigoje..arba koks darbo biržos klerkas..tegu pasiema paskolas verslui pradėt, nemiega kokius 10 metų ramiai, neturi nei 6tadienio nei 7madienio, pažiūrės kaip užsimanyt vėžininkams atiduot..taip ir numirs su sovietiniais smegenais...duRnius

Nikas

Nikas portretas
Bepigu biudzetiniu istaigu darbuotojams, paims biuletenius, gaus ismokas is Sodros, kurias privatus verslas sumokes ir atostogaus ar darbuosis soduose. O is kur tas lesas paimti privaciam verslui kai jam uzdrausta dirbti? Jei manot, kad pinigai ant medziu auga ar is kazkokiu paramu bus galima isgyventi, labai klystate.

Nikas

Nikas portretas
Is kur tokiu asilu ir imasi kaip “leiskite paklausti”? Absoliuti dauguma biudzeto ir surenkama is privataus verslo, ko deka ir yra galimybe finansuoti tokiu debilu gydyma ir ivairiu veltedziu islaikyma. Kai negausit algu ir pradesit dvesti is bado tada suprasit kur tikroji yra problema, ar kazkoks virusas kuriuo dauguma net be ligos pozymiu perserga ar visos ekonomines sistemos griutis.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių