Quantcast

Europoje plintantis paukščių gripas pasiekė ūkį Kaune

  • Teksto dydis:

Penktadienį didelio patogeniškumo paukščių gripo atvejis Lietuvoje patvirtintas ir naminių paukščių ūkyje, kur laikyti 27 paukščiai.

Tai pirmas Lietuvos istorijoje atvejis, kai gripas nustatytas naminių paukščių ūkyje, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba.

Įtarimų dėl ligos kilo Kaune, Petrašiūnų rajone, Amaliuose esančiame mažame ūkyje staiga nugaišus kelioms vištoms ir kalakutams. Ištyrus gaišenų mėginius, patvirtintas didelio patogeniškumo paukščių gripo virusas.

Aplink ligos paveiktą ūkį yra nustatytos apribojimų ir stebėsenos zonos, likę gyvi paukščiai bus saugiai sunaikinti, o laikymo vieta išvalyta ir dezinfekuota.

Be to, Klaipėdos ir Raseinių rajonuose rastos nugaišusios keturios gulbės nebylės, užsikrėtusios paukščių gripu. Anksčiau laukinėms gulbėms virusas buvo nustatytas 2017 metais.

Siekiant nustatyti, ar virusas susijęs su Europoje plintančiu šiuo paukščių gripu, mėginiai bus išsiųsti į Europos Sąjungos laboratoriją papildomiems tyrimams.

Pernai dėl Europoje plintančio paukščių gripo viruso, pasireiškusio tiek laukiniams paukščiams, tiek ir naminių paukščių ūkiuose, teko nugaišinti beveik 9 mln. naminių paukščių. Pernai gripas nustatytas 16 Europos šalių, daugiausiai protrūkių kilo Vengrijoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nors kuolą tašyk

Nors kuolą tašyk portretas
Nu kad man dzyn- tai iki ašarų poxui, nes tiek apsišikę su melavimais, kad kol nepamatysiu kabančio- sakysiu skęsta.

Antanas

Antanas portretas
Pagaliau gripas atejo...

Anonimas

Anonimas portretas
Puikios žinios. Užsidarys paukštininkystės eksportas iš Kauno apskrities. Paukštynams galas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių