Quantcast

Europa ruošia išbandymą pavežėjams ir kurjeriams

  • Teksto dydis:

Europa ruošia išbandymą pavežėjams ir kurjeriams. Europos Komisija siūlo skaitmeninių platformų darbuotojams pereiti nuo individualios veiklos prie darbo sutarčių. Taip siekiama gerinti jų darbo sąlygas, praneša LNK.

Individuali veikla kurjeriams dabar vienintelė išeitis dirbti lanksčiai ir derinti kelis darbus vienu metu.

Bet panašu, kad tai nė motais Briuseliui. Europos biurokratai nori griežtinti kurjerių bei pavežėjų darbo sąlygas. Europos Komisija jau pasiūlė įpareigoti kurjerius ir pavežėjus dirbti ne savarankiškai, o su darbo sutartimis. 

Europos Komisijos teigimu, darbo sutartys skaitmeninėse platformose užtikrins skaidrumą, o darbuotojai turės teisę į darbo laiką, minimalią algą, socialines išmokas, pensiją, mokamas atostogas, draudimą nuo nelaimingų atsitikimų. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Lietuvoje yra apie 5 tūkst. kurjerių ir 9 tūkst. pavežėjų. Bet šalis vienos nuomonės apie jų darbą neturi iki šiol. Nepavyko bendros pozicijos surasti ir Trišalei tarybai. 

Kurjerių bei pavežėjų atstovai prašo laisvės. Ar dirbti savarankiškai, ar su darbo sutartimis, jie nori nuspręsti patys. Tačiau direktyvoje mato ir kas galėtų įnešti gerų vėjų. Pavyzdžiui, ji neleistų taip greitai nušalinti pavežėjo. Dabar blogus įvertinimus iš keleivių gavusiam vairuotojui sistema automatiškai neleidžia teikti paslaugų. 

Komisijos pasiūlymą dar svarstys Europos Parlamentas ir Taryba. Kai direktyva bus priimta, Lietuva privalės ją perkelti į savo teisinę bazę per dvejus metus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nesupratau. Tai ji supyko, kad ja buciavo? Todel neleido jos pilnai nurengti? Nes daznai merginos sako, kad turi vaikina, todel negali liezuvio man kisti i burna, bet gali visa kita daryti ka nori. Tai tipo jei taves nebuciuoja kitas, ji reiskia lieka istikima, nors ir bent kas kitas jai sekla ivaro.

zilvi

zilvi portretas
ar bent supratai ka pats prirasei?

Anonimas

Anonimas portretas
AFERISTU saika !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių