Quantcast

Premjerė: valstybė gali paveikti energetikos kainas, tačiau maisto kainų – ne

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad dėl išaugusių maisto kainų Lietuvos bankas galėtų padaryti išsamesnį tyrimą, kuris atskleistų, kas vyksta šalies rinkoje. Visgi, pasak jos, akivaizdu, kad situaciją nulėmė labai daug nepalankių veiksnių, pasakojama LNK reportaže.

Pasak premjerės, dėl Rusijos sukelto karo grūdų kainos išlieka maždaug 50 proc. aukštesnės negu ilgametis vidurkis, Europą ištiko ir energetikos kainų šokas. I. Šimonytė tvirtina, kad valstybė gali paveikti energetikos kainas, tačiau maisto kainų – ne.

„Atsakymas yra labai paprastas – yra labai didelis kainų šokas pirmiausia dėl žaliavų kainų, taip pat dėl energetikos kainų, o visa tai persikelia į maisto kainas. Kaip ir energetikos kainų atveju, ten valstybė turi galimybes labiau intervenuoti į pačią rinką, nes yra daug reguliuojamų kainų, pavyzdžiui, šildymo, dujų, visuomeninio elektros tiekimo. Ten yra būdų, kaip galima veikti pačią kainą. Vyriausybė tai daro ir tam yra numatytas nemažas ateinančių metų biudžetas“, – teigė I. Šimonytė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasiulumas poniai su Issilavinimu

Pasiulumas poniai su Issilavinimu portretas
Ponia premjere, gal tada galima pasiulyti mazinti maistui PVM mazose maisto prekiu parduotuvese? Mazose, ne lidl,maxima,rimi,iki,norfa ir pan...mazose, tos kur turi vos kelis kvadratus ir daznai dirba sau, savo ukiui? ar tai nebutu logiskas sprendimas? tegul tos maximos ir dusta su 21 proc nes ir taip daug rinkos turi praktiskai viska uzstatyta mazu parduotuviu ukininku jau beveik nera...

jo

jo portretas
valstybe gali surinkt daugiau pvmo, ta ji ir daro

Kęstas

Kęstas portretas
Nerangumas su tariamai neegzistuojančiomis ES sankcijomis Rusijos ir Baltarusijos trąšoms lemia aukštas maisto kainas ir badą pasaulyje. Nenuostabu, kad pasaulis nepalaiko ES. „Europos Sąjunga įgyvendino naują sankcijų Rusijai paketą, kuris, kaip pareigūnai tikisi, gerokai palengvins maisto saugumo problemas, su kuriomis susiduria besivystančios ir neturtingos šalys." (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių