Quantcast

Euro įvedimas žemės ūkio produktų rinkoje tapo derybų pozicija

  • Teksto dydis:

Pingant grūdams ir pienui verslas dėlioja, kas iš to laimės ir kas pralaimės. Vartotojų laimėtojų sąraše nėra, tačiau kai kuriems sektoriams pasauliniai pokyčiai leis uždirbti pelno, rašo "Verslo žinios".

"Parduotuvėse kainos kinta nedaug, tačiau tai lemia ne tik rinka. Artėjant euro įvedimui valstybės tarnybos stebi, kad produktai nebūtų branginami. Be to, prekybininkai ir perdirbėjai bijo, jog, dabar nuleidus kainas, jei žaliavos pabrangtų po kelių mėnesių, gaminių pabranginti nebepavyktų. Niekas nenori eiti aiškintis su valstybės institucijomis", - rinkos padėtį apibūdina bendrovės "Norfos mažmena" valdybos pirmininkas Dainius Dundulis ir priduria, kad jei ne priežiūra dėl euro įvedimo, su perdirbėjais jau būtų deramasi kitaip.

"Mes tik tarpininkai tarp gamintojų ir platintojų. Kainas nustato gamybininkai ir platintojai. Kiek man žinoma, prekybininkai net neplanuoja didinti kainų dėl konkurencijos", - kiek kitaip aiškina Lietuvos kooperatyvų sąjungos valdybos pirmininkas Robertas Miliauskas.

Keisti kainų skubos tvarka taip pat nenori ir perdirbėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių