Quantcast

Estijos „Statoil“ apmokestino tualetus

Ekonominė krizė smogė ir „Statoil“ degalinių tinklui Estijoje. Vietos žiniasklaida praneša, kad šis tinklas apmokestino degalinėse įrengtus tualetus.

Nuo šiol tiems klientams, kurie į „Statoil“ užsusk tik prispirti gamtos reikalų, teks sumokėti 5 kronas (apie 1 litą). Tiesa, toks mokestis įvestas tik kai kuriose degalinėse, esančiose arti žmonių susibūrimo vietų: netoli autobusų stočių, parduotuvių. Verslininkai atkreipė dėmesį, kad šių degalinių tualetais naudojasi labai daug žmonių, o užtikrinti švarą tapo vis sudėtingiau ir brangiau. Tie klientai, kurie degalinėse ką nors įsigis, kaip ir iki šiol, tualetu galės naudotis nemokamai.

„Stotoil“ degalinių tinklas Lietuvoje pasekti kolegų Estijoje pėdomis neskuba. Bendrovės „Lietuva Statoil“ rinkodaros vadovė Daiva Jokšienė portalui teigė, kad galimybė apmokestinti naudojimąsi tualetu kol kas nėra svarstoma.

Tačiau Lietuvoje kai kuriose degalinėse, ypač esančiose pasienyje, galima rasti įspėjančių užrašų, kad nemokamas tualetas – tik degalinės klientams. To paties principo laikosi ir pakelės užkandinės, taip pat nustačiusios tam tikra mokestį gamtos reikalais užsukantiems keliautojams.

Dažniausiai „tualeto mokestis“ siekia 1 litą.


Šiame straipsnyje: StatoilTualetaswcIM211454910

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių