Quantcast

ESO tyrimas: įdiegus išmaniuosius skaitiklius sumažėjo sąskaitos už elektrą

Išmaniuosius skaitiklius įsidiegę vartotojai pradėjo aktyviai sekti savo elektros energijos naudojimą, o tai leido vartoti atsakingiau ir sumažinti sąskaitas, teigia „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

ESO šiemet atliko tyrimą, kuriame analizavo, kaip pasikeitė klientų, kuriems 2017 metais buvo įdiegti išmanieji skaitikliai, vartojimo įpročiai.

Apklausa, kaip teigiama pranešime, rodo, kad išmaniąją apskaitą turintys klientai yra labiau linkę analizuoti savo elektros energijos suvartojimo įpročius – 62 proc. respondentų stebi savo elektros suvartojimą savitarnos svetainėje. Dešimtadalis klientų teigia ėmę racionaliau ir efektyviau naudoti elektrą, ieškoti būdų taupyti iš esmės nekeičiant gyvenimo būdo – jų sąskaitos, anot pranešimo, sumažėjo pastebimai. Aštuntadalis klientų teigia pradėję dalį namų ruošos darbų atlikti tuo metu, kai elektros tarifas yra žemesnis.

Kaip teigia ESO, maždaug pusė apklaustųjų privalumu laiko tai, kad dėl elektros energijos apskaitos automatizavimo gali detaliai stebėti savo vartojimo įpročius, pasirinkti tinkamiausią tarifą.

2020 metų pabaigoje ESO ketina pradėti masinį išmaniųjų skaitiklių diegimą visoje Lietuvoje. Šis procesas turėtų trukti iki 2023 metų pabaigos. Pirmiausia naujais išmaniaisiais skaitikliais bus aprūpinti daugiausiai elektros vartojantys klientai. Likusiems klientams skaitikliai bus keičiami nuo 2024 metų, kai pasibaigs jų turimo skaitiklio metrologinės patikros laikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
Bruka ismaniuosius telefonus kinai ir kas netingi... Ruskiai ir tie bijo arba turi vilciuu pasinaudoti per ismaniuosius zmones ciulpti ko blogesno ESO??? Kiek sunku is valdymo centruukoreguoti. ??

.

. portretas
Nemokamas sūris būna tik spąstuose. Avantiūra.

Emigr.

Emigr. portretas
Nekvailinkite kad bus mažesni mokesčiai.Gali būti tik tokie patys ,arba didesni.Didesni gali būti todėl, kad jie gali neteisingai apskaičiuoti.Kitose šalyse daugumoje yra seni apskaitos prietaisai ir viskas tvarkoje.Manau per prievartą niekas jų negali montuoti.Atsivežėte bizniui padaryti ,tačiau be sutikimo nesumontuosite.Matomai išmesti ir nurašyti buvo,arba nupirko už puse kainos, arba nemokamsi juos gavo.Kaip kad monitorius vežė į Lietuvą brokuotus ir įrodinėjo pirkėjam kad geri,broko pižymiai tokie leistini,taip aiškino parduotuvės vadybininkai.Tas pats su tais skaiiukais.Manau jų.preke,tuos skaitliukas, turėtų patikrinti vartotojų teisės komitetas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių