Quantcast

ESO: gaminančių vartotojų skaičius pernai išaugo du kartus

  • Teksto dydis:

Gaminančių vartotojų skaičius pernai padidėjo 2,3 karto iki 32,9 tūkst., o nutolusių gaminančių vartotojų – du kartus iki 9,5 tūkst., pranešė bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Bendras visų gaminančių vartotojų skaičius 2022 metų pabaigoje siekė 42,4 tūkst., o bendra suminė jų galia siekia 451,5 megavato (MW), iš jų gaminančių – 382 MW, nutolusių – 69,5 MW.

„Pastaroji gaminančių vartotojų augimo banga prasidėjo praėjusių metų kovą, nuosekliai didėjo iki liepos ir neslūgsta iki šiol. Prie to prisideda ir visuomenės sąmoningumas, ir valstybės teikiama parama saulės elektrinių įsirengimui“, – pranešime teigė ESO Tinklų plėtros vadovas Ovidijus Martinonis.

ESO duomenimis, pernai prie tinklo prijungta 18,6 tūkst. gaminančių vartotojų, 2021 metais – 5,6 tūkst., 2020 metais – 5,3 tūkst.  

Pernai per mėnesį buvo gaunama vidutiniškai po daugiau nei 4 tūkst. prašymų prijungti saulės elektrines prie skirstomųjų tinklų, sudaryta daugiau kaip 31 tūkst. sutarčių, iš jų 18,6 tūkst. jau įsirengė saulės elektrines, o likę daugiau kaip 12 tūkst. tai padarys šiais metais.

Lietuva siekia, kad 2030 metais elektros energiją pats pasigamintų kas trečias šalies vartotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramass

Ramass portretas
O kiek apipis... kainas tiems gaminantiems pakėlėt?

Kad

Kad portretas
Gerai butu pasistatyt sode , dabar jau brangu reik turet 12 tukst, dar kompensuos apie 4 tukst, , ner pinigu mokesciai kainos kyla ,malku jau neiperku tenka siukslem kurentis , reikalingi lengvatiniai kreditai kaip renovacija 2-3 proc, palukanom .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių