Quantcast

Elektromobilių įsigijimui skatinti – dar 50 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Elektromobilių įsigijimui skatinti iš Modernizavimo fondo iki 2026 metų bus skirta dar 50 mln. eurų paramos. Europos investicijų bankas patvirtino tokią Lietuvos paraišką.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad tinkamai investavus šias lėšas papildomai bus įsigyta daugiau kaip 14 tūkst. elektromobilių, pranešė Susisiekimo ministerija.

„Per 10 metų elektromobilių naudojimas vietoje dyzelinu varomų automobilių padėtų sumažinti beveik 0,5 mln. tonų į aplinką išmetamo anglies dioksido. Palyginimui – dyzelinu varomi lengvieji automobiliai vidutiniškai per metus išmeta apie 3,5 tonos anglies dioksido, elektromobiliai – 0,06 tonos“, – sakė ministras.

Kaip ir anksčiau, įsigyti elektromobilius bus skatinami tiek gyventojai, tiek juridiniai asmenys: gyventojams įsigyjant naują (iki 6 mėnesių) ir naudotą (iki 4 metų), o juridiniams asmenims – tik naujus (iki 6 mėnesių) lengvuosius elektromobilius, bus mokamos kompensacijos, jų sumos nesikeis.  

Aplinkos ministerija dabar gyventojams skiria 2,5 tūkst. eurų išmoką už įsigytą naudotą elektromobilį arba 5 tūkst. eurų – už naują, o įmonėms – atitinkamai 2 tūkst. ir 4 tūkst. eurų. 

Finansavimas iš fondo bus pradėtas teikti nuo birželio 2 dienos.

Kovo mėnesį šalyje buvo įregistruota apie 9 tūkst. elektromobilių. Siekiama, kad iki 2025 metų pabaigos jų būtų apie 50 tūkst. Šiuo metu veikia apie 600 įkrovimo prieigų, o iki 2025 metų norima įrengti dar ne mažiau kaip 1200.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių