Quantcast

Elektra Lietuvoje per savaitę pigo 18 procentų

  • Teksto dydis:

Lietuvoje vidutinė didmeninė elektros kaina praėjusią savaitę, palyginti su ankstesniąja, sumažėjo 18 proc., o tai lėmė sumažėjęs vartojimas ir ypač išaugusi gamyba vėjo elektrinėse, pranešė elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“.

„Nord Pool“ biržos Lietuvos kainų zonoje kovo 9-15 dienomis elektra kainavo 24 eurus už megavatvalandę.

Latvijoje ir Estijoje elektros kaina mažėjo 18 proc. ir siekė taip pat apie 24 eurus už MWh, o „Nordpool“ sistemos kaina krito 28 proc. iki 9,1 euro už MWh.

Pasak „Litgrid“, vėjuoti orai praėjusią savaitę Lietuvos vėjo elektrinių generaciją augino 122 proc. – nuo 19 iki 42 gigavatvalandžių.

Lietuvoje vietinė elektros gamyba praėjusią savaitę augo 22 proc. ir užtikrino 42 proc. šalies elektros suvartojimo (102 GWh gamyba ir 241 GWh suvartojimas).

Vėjo elektrinės pagamino 40 proc., šiluminės elektrinės – 10 proc., hidroelektrinės – 26 proc., kitos elektrinės – 24 proc. visos šalyje sugeneruotos elektros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Kada valstybės vyrai nustos tyčiotis iš Lietuvos žmonių . Visam pasaulį pinga kuras ir dar kai kas ,tik Lietuvoje to nėra, arba viskas visuomet vėluoja . Tik nesekit pasakų ,jog išparduodamas senomis kainomis pirktas kuras.Tai biznis ,sąžinė paminama ,po padu ir tiek .

Anonimas

Anonimas portretas
Kad tuos suskius Igničio savininkus koronavirusas visus išpjautų...

anonimas

anonimas portretas
Elektra Lietuvoje pigo per savaitę 18 procentų,bet nežiūrint to, gyventojai moka už elektrą kosminėmis kainomis. Kada nustosite tyčiotis iš Lietuvos gyventojų?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių