Quantcast

Ekonomistas: lietuviai gali džiaugtis mažiausiais COVID-19 suvaržymais ir didžiausia laisve

  • Teksto dydis:

Ekonomistas Nerijus Mačiulis sako, kad lyginant su kitomis šalimis lietuviai šiuo metu gali mėgautis mažiausiais suvaržymais dėl COVID-19 ir didžiausia laisve.

Tokį faktą ekonomistas pagrindė pateikdamas Oksfordo universiteto apskaičiuotą indeksą, kuriame eilės tvarka išskirtos tokios šalys kaip: Italija, Prancūzija, Vokietija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Ispanija, Šveicarija, Latvija, Švedija, Lietuva ir Estija.

„Italijoje nuo spalio 15 dienos visiems ir viešojo, ir privataus sektoriaus darbuotojams draudžiama į darbą eiti be COVID-19 paso. Nesilaikant reikalavimo, bus baudžiami ir darbuotojai, ir darbdaviai. Oksfordo universiteto skaičiuojamas apribojimų griežtumo indeksas rodo, kad šiuo metu lietuviai gali džiaugtis kone mažiausiais suvaržymais ir didžiausia laisve. Taip pat ir laisve protestuoti prieš tai, kad... turi daug laisvės“, – feisbuko paskyroje rašė N. Mačiulis.

Nerijaus Mačiulio feisbuko informacija.

Primename, kad nuo rugsėjo 13 dienos Lietuvoje įvestas vadinamasis nepasiskiepijusių karantinas. Žmonės, neturintys galimybių paso, nebegali gauti kai kurių nebūtinų paslaugų, apribotos jų galimybės lankytis prekybos ir viešojo maitinimo vietose.

Tuo tarpu, turintiems galimybių pasą netaikomi jokie apribojimai, tačiau jiems ir toliau rekomenduojama laikytis saugumo priemonių, pavyzdžiui, dezinfekuoti rankas, išlaikyti atstumą, dėvėti kaukes.

Pastarieji ribojimai sulaukė didelio tiek nepasiskiepijusių, tiek pasiskiepijusių nuo COVID-19 pasipiktinimo. Kai kurie iš jų specialiai nesilanko didžiuosiuose prekybos centruose ir apsiperka mažesnėse parduotuvėse ar turguose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Lietuvoj visi išmano apie covid išskyrus gydytojus

hm

hm portretas
įdomu ką jis vartoja?

MUMU

MUMU portretas
NUO kada pasidarė melagis?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių