Quantcast

Ekonominių sunkumų patyrusius viščiukų broilerių augintojus pasiekė parama

Susiduriančius su ekonominiais sunkumais dėl COVID-19 viruso protrūkio viščiukų broilerių augintojus parama jau pasiekė. Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) išmokėjo daugiau kaip 839 tūkst. eurų paramos lėšų viščiukų broilerių augintojams pagal Laikinosios valstybės pagalbos viščiukų broilerių augintojams administravimo taisykles, patvirtintas žemės ūkio ministro šių metų balandžio 27 d. įsakymu.

Paraiškos gauti paramą buvo renkamos nuo balandžio 28 d. iki gegužės 11 d. NMA pateiktos 28 paraiškos – 23 paraiškoms, atitikusioms finansavimo sąlygas, buvo skirtos lėšos, kurios jau pasiekė pareiškėjų sąskaitas, pažymima NMA pranešime.

Žemės ūkio ministerijos sprendimu, siekiant išsaugoti viščiukų broilerių augintojų veiklos gyvybingumą, parama skirta viščiukų broilerių augintojams dėl COVID-19 viruso protrūkio sutrikdytos rinkos veiklos. Finansuojama Lietuvos nacionalinio biudžeto lėšomis.

Pagalba teikiama už 2021 m. rugsėjo–gruodžio mėnesiais užaugintus ir pristatytus skersti ir (arba) užaugintus ir paskerstus broilerius. Pagalbos dydis – 0,09 euro už kilogramą gyvo broilerio, kuris užaugintas ir pristatytas skersti ir (arba) užaugintas ir paskerstas, svorio; arba 0,22 euro už vieną užaugintą ir pristatytą skersti ir (arba) užaugintą ir paskerstą broilerį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Gaila jų, visi jie mirtininkai, stovi ir nenujaučia, koks siaubas laukia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių