Quantcast

Ekonominių sankcijų prieš Baltarusiją poveikis Lietuvos verslui bus mažesnis nei manyta?

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungai ketvirtadienį įvedus sankcijas pagrindiniams Baltarusijos ekonomikos sektoriams, ekonomistas Aleksandras Izgorodinas teigia, kad ekonominių sankcijų poveikis Lietuvos bendrovėms, užsiimančioms baltarusiškų trąšų ir naftos produktų krova, bus gerokai mažesnis nei iš pradžių buvo tikėtasi.

„Iš tiesų dokumente yra kalbama apie draudimą importuoti, pirkti ir transportuoti baltarusiškas kalio trąšas ir naftos produktus – bet velnias slypi detalėse. Dokumente yra parašyta, kad sankcijos bus taikomos tik sutartims, kurios bus pasirašytos po birželio 25 d.“, – teigė ekonomistas.

„Tai reiškia, kad Klaipėdos uosto ir geležinkelių bendrovės, užsiimančios baltarusiškų naftos produktų ir trąšų tranzitu, gali ramiai vykdyti anksčiau nei šių metų birželio 25 d. pasirašytų sutarčių sąlygas ir toliau tęsti tranzito operacijas. Realus poveikis Lietuvos bendrovėms priklausys nuo to, kada pasibaigs dabartinių sutarčių galiojimas, t.y. nuo to, ar baltarusiškų krovinių tranzito sutartys yra ilgalaikės, ar trumpalaikės“, – aiškino jis.

Pasak jo, nors šį kartą Europos Sąjunga neapsiribojo politinėmis sankcijomis ir įvedė ekonomines sankcijas Baltarusijai, realiai jų paketas yra minkštesnis nei buvo galima tikėtis.

„Gali būti, kad šiuo dokumentu Europos Sąjunga paliko sau manevro laisvę griežtinti ekonomines sankcijas, jei santykiai su Baltarusija toliau blogės“, – tvirtino A. Izgorodinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kentes tiek Lietuvos tiek Baltarusijos eiliniai zmones dides bedarbyste ir tai yra konservu gabriaus kuprio anusausko nuopelnai

deinis

deinis portretas
Nesuprantu ,kokios ekonominės sankcijos ,juk nukentės baltarusiai ir turės mažiau pavalgyti o Lukašėnka kaip nors ištems,Putinas padės o nuo mūsų sankcijų druskininkiečiai tikrai mažiau valgo ,kažkas ontrep.Rusijai sankcėjos išėjo naudą,pasistatė UST LUGOS uostą nes ankčiau krovinius veždavo per pribaltų uostus

butu

butu portretas
viska s gerai jei nebu.tumet politsksline kai/p isproteje pradejo komsorgas tesia anu.kelis 1 is tos saikos jau prisilojo labai gerai vis i pa mate ka s yra kas ir vis tiek kremliaus kurantai kalti nors jie musa laika kuris nepavaldus 3 matavimo esybems kurios s iuo mastymu ir liks 3 lygmenio vergais?;;;
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių