Quantcast

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Taivane tarsis dėl platesnio abipusio bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Į Taivaną oficialaus vizito išvykusi ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jovita Neliupšienė susitikimuose su vietos valdžios institucijų, mokslo ir verslo atstovais aptars ekonominių susitarimų konkrečiose srityse galimybę. Ji taip pat lankysis nacionaliniame gyvybės mokslų tyrimo parke, susitiks su vietos lietuvių bendruomenės atstovais.

Svarbiausios sritys, kurioms skiriamas dėmesys vizito metu, yra puslaidininkiai, lazeriai, biotechnologijos, bendri startuolių ir mažų įmonių vystymo projektai, taip pat – gamybos pramonė ir turizmas.

„Džiugu, kad, be tų sričių, dėl kurių praėjusį spalį buvo pasirašyti šeši abipusio supratimo memorandumai, pastaruoju metu atrandame ir daugiau bendradarbiavimo galimybių. Laukia labai intensyvi programa, kasdien turėsime po keletą svarbių susitikimų – Lietuva tikrai turi ką pasiūlyti netgi tokiai technologiškai pažangiai ekonomikai kaip Taivano“, – sakė ekonomikos ir inovacijų viceministrė J. Neliupšienė.

Viceministrė susitiks su ekonomikos vystymo, finansų, mokslo ir technologijų ministerijų vadovybe.

Konkretaus bendradarbiavimo galimybes ir perspektyvas J. Neliupšienė aptars susitikimuose su Taivano stambaus verslo, mokslo tyrimo centrų, mikroschemų ir puslaidininkių gamybos bei kitų sričių atstovais. Tarp aptariamų temų bus ir Lietuvos pasiūlymai Taivano oro vežėjams, pažymima Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime.

Viceministrė akcentavo, kad jau artimiausiu metu bus paskelbtas konkursas prekybos atstovo Lietuvos Respublikos prekybos atstovybėje Taipėjuje pareigoms, o rudenį ketinama atidaryti ir pačią atstovybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių