Quantcast

EK pradėjo pažeidimo procedūrą dėl Lietuvos taikomų kelionių paketų taisyklių

  • Teksto dydis:

Lietuvos bei dar devynių Europos Sąjungos (ES) valstybių nacionalinės kelionių paketų taisyklės pažeidžia ES teisę, pareiškė Europos Komisija (EK).

Ji ketvirtadienį nusprendė pradėti pažeidimo nagrinėjimo procedūrą ir išsiuntė valstybėms oficialų pranešimą.

EK teigimu, dėl koronaviruso pandemijos teko atšaukti daug kelionių, tačiau net ir per krizę vartotojų teisės tebegalioja, o nacionalinės paramos priemonės jų neturi sumenkinti.

Šiemet gegužę EK priėmė rekomendaciją dėl čekių, kad dabartinėmis aplinkybėmis padėtų ES šalims kurti patikimas ir lanksčias čekių sistemas, tačiau Lietuvoje ir dar devyniose šalyse vis dar taikomos nacionalinės taisyklės dėl kelionių paketų, pagal kurias kelionių organizatoriai už atšauktas keliones vietoj kompensacijos pinigais gali išduoti kelionės čekius arba atidėti kompensavimą ilgesniam nei 14 dienų laikotarpiui, kaip nustatyta ES direktyvoje.

Pagal ES teisę keleiviai turi teisę pasirinkti, ar atgauti pinigus ar gauti kompensacija kitu pavidalu, pavyzdžiui, čekiais.

EK teigimu, Lietuva, Čekija, Graikija, Italija, Kipras, Kroatija, Lenkija, Portugalija, Prancūzija ir Slovakija turi per du mėnesius atsakyti ir imtis priemonių trūkumams pašalinti, kitaip EK gali nuspręsti joms išsiųsti pagrįstą nuomonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeigu

Jeigu portretas
mano kaldra plonesne negu suomio ar dano, ar galima EK pradeti pazeidimo procedura.

Keliauninkė

Keliauninkė portretas
Na ko čia burbat? Taigi paprastiems žmonėms geriau daro. Ar tik nebūsite Tamsta kelionių agentūros, negražinusios nė grašio keliones pirkusiems ir praradusiems žmogeliams, savininkas? ES Lietuvai duoda daugiau gero negu blogo, tik amžinas burbėjimas - mūsų nacionalinis hobis...

Anonimas

Anonimas portretas
Prades reguliuot bet ka,tai kur ta nepriklausomybe ir Lietuvos istatymu pirmumas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių