Quantcast

A. Dulkys: dar anksti galvoti apie prekybos centrų atidarymą

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad dar anksti galvoti apie prekybos centrų atidarymą ir toliau kai kuriose Europos valstybėse blogėjant situacijai dėl koronaviruso.

„Šiandien mano žinutė yra ta, kad artimiausios dvi trys savaitės parodys, kas bus su sergamumu. Tiesiog norėtųsi, kad visi turėtų tą istorinę atmintį – prisiminkime, kur Lietuva buvo gruodžio viduryje. Mes buvome pirmi pasaulyje ir pirmi Europoje pagal sergamumo rodiklius, mūsų ligoninės buvo pasiekusios 95 ir daugiau procentų užimtumo. Šiuo metu panaši situacija yra Paryžiuje“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

„Aš tikrai nemanau, kad mes visi norėtume sugrįžti į tą metą ir aš manau, kad mes visi tuos dalykus turime suvaldyti“, – pridūrė jis.

Vis dar negalintys veikti ir leidimo atsidaryti laukiantys didieji prekybos centrai siūlo priemones, kaip jie galėtų dirbti saugiai. Jų atstovai siūlo kiekvieną savaitę testuoti darbuotojus bei atskirti lankytojų srautus.

Šiuo metu leidžiama veikti visoms parduotuvėms, turinčioms įėjimą iš lauko. Tuo metu prekybos centruose gali veikti tik būtinųjų prekių: maisto, farmacijos, optikos ir veterinarijos parduotuvės, o kitos gali veikti tik kaip prekių atsiėmimo punktai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Efa

Efa portretas
Nuoma mokam prekybos centro valdytojams ir patarnavimus nors nedirbam,,, ,jie nuostoliu nepatiria ,,,,,,bet sprendzia ar galima mums nuomotojams dirbti ,,,,,uz karantina susimokam ,,,,kosmaras ,,,,,,,aisku kam reikalingi konkurentai ??

Kuvalda

Kuvalda portretas
Klaipeda greiciau atidaryk, uzknisai jau!

Rasa

Rasa portretas
Negaliu žiūrėti į diskriminaciją, absurdas, kaip išgyventi .norim dirbti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių