Quantcast

A. Dulkys: artimiausiu metu Vyriausybė spręs dėl prekybos, laisvalaikio sričių laisvinimo

Šią ir kitą savaitę Vyriausybė turėtų spręsti dėl karantino švelninimo prekybos, sporto ir laisvalaikio, kultūros srityse, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Tiek šią savaitę Vyriausybės posėdyje, tiek kitą savaitę bus svarstomos priemonės. Žiūrėsime, su kuria priemone esame labiausiai pažengę ir tuos sprendimus būtent priiminėsime. Bet taip, jie yra susiję tiek su prekybos sritimi, tiek su sporto, laisvalaikio sritimi, tiek su kultūros sritimi. Dabar, šiandien negaliu pasakyti tikslaus eiliškumo, matyt, mintis būtų, kad visų pirma pokyčiai paliestų ten, kur yra veikla atvirose erdvėse“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė A. Dulkys. 

Jis taip pat pripažino, kad paplitus koronaviruso mutacijoms, nebėra laikomasi vasarį patvirtinto karantino atlaisvinimo plano.

„Karantino scenarijų planas turėjo didesnę vertę iki mūsų to fakto, identifikavimo, kaip yra paplitusios kitos viruso atmainos, mutacijos – jos iš esmės keičia situaciją. Bet tas mūsų karantino scenarijų matymas ir nebuvo kaip iškaltas dokumentas akmenyje, jis nereikalauja pakeitimų, jis yra bendram matymui, kokia turėtų būti logika. Deja, virusas su savo atmainomis verčia daryti pokyčius, nenorime užsiciklinti tame matyme, kokį turėjome prieš mėnesį“, – tvirtino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių