Quantcast

Dujų kainos gyventojams nuo sausio nesikeis

  • Teksto dydis:

Dujų kainos gyventojams ir kitiems buitiniams vartotojams nuo sausio nesikeis - Kainų komisija trečiadienį patvirtino tokius pat, kaip ir šiemet, pirmojo 2016 metų pusmečio tarifus.

Dujas vartojantieji tik maisto ruošai už vieną kubą dujų mokės 0,66 euro, šildantieji būstą - 0,42 euro, o per metus suvartojantieji daugiau kaip 20 tūkst. kubų - 0,41 euro.

Pastovioji tarifo dalis taip pat nesikeis: turintieji dujines virykles kas mėnesį mokės 0,56 euro, o šildantys būstą - 3,99 euro.

Dujų tarifai perskaičiuojami du kartus per metus, metų viduryje kaina gali būti koreguojama tik dėl dujų importo kainų skirtumo - tuomet peržiūrima tik kintamoji tarifo dalis.

Šiemet gegužę Kainų komisija nusprendė, kad gyventojai už dujas penktadaliu mažiau mokės iki 2017-ųjų liepos. Maždaug 20 proc. nuolaida vartotojams buvo pritaikyta nuo 2014-ųjų vidurio, kai „Gazprom“ suteikė kainos nuolaidą už 2013-2015 metais Lietuvai tiekiamas dujas.

Bendra nuolaidos gyventojams ir įmonėms suma yra 93,2 mln. eurų, iš jos vien gyventojams - 11,8 mln. eurų, o verslo klientams - 81,4 mln. eurų. Planuojama, kad iki šių metų pabaigos bus likę atitinkamai apie 7,3 mln. ir apie 40 mln. eurų.

„Lietuvos dujų tiekimo“ vadovas Mantas Mikalajūnas BNS teigė, kad per pirmąjį 2016 metų pusmetį numatoma gyventojams grąžinti 2,9 mln. eurų dujų permokos - tuomet jos likutis sieks apie 4,4 mln. eurų. Pasak jo, kiek permokos liks verslui, dar anksti pasakyti, nes nesibaigė metai.

Likusios permokos sumos buitiniams vartotojams turėtų pakakti 2016 metams, o jei naftos produktai labai nebrangs ir dujų transportavimo kaštai 2016-2017 metais išliks panašaus lygio, dalis nuolaidos persikeltų į 2017 metų pirmąjį pusmetį.

„Lietuvos dujų tiekimas“ turi daugiau kaip 560 tūkst. vartotojų, kurių didžiąją dalį sudaro gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kompensacijas

o kompensacijas portretas
girtos korsakaites(maziau arbatos gerkit,mulkiai) nukosejo?

Oooooo.....

Oooooo..... portretas
Kur žadėtas pigimas ? ...

Konservai-urodai.

Konservai-urodai. portretas
tai kur gazmpromo 20% nuolaida? a? mes ja pajausim? ar dabar už plaukiojančia bačka visi busim priversti mokėti? Konservai-urodai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių