Quantcast

Dujų kainos gyventojams – nesikeis ir išliks žemos

  • Teksto dydis:

Gamtinių dujų tiekimo ir prekybos bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas“, priklausanti valstybės valdomai „Lietuvos energijos“ įmonių grupei, gamtinių dujų kainų savo privatiems klientams antrąjį pusmetį nekeis. Šiandien jas suderino Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

Gyventojams, kurie gamtines dujas naudoja maistui ruošti ir per metus suvartoja iki 500 kub. metrų, dujos ir toliau kainuos 0,59 euro už kubinį metrą. Daugiau nei 500 kub. m. per metus suvartojantiems klientams kubinis metras dujų kainuos 0,39 euro. Daugiau nei 20 000 kub. metrų suvartojantiems klientams – 0,38 euro.

Mėnesio mokestis – pastovioji dedamoji nesikeistų: 0,56 euro būtų ir toliau taikoma iki 500 kub. m. suvartojantiems gyventojams, o 3,99 euro – daugiau nei 500 kub. m. per metus vartojantiems klientams.

Galutinės gamtinių dujų kainos gyventojams, kurie naudojasi „Lietuvos dujų tiekimo“ paslaugomis, nesikeičia nepaisant tarptautinėse rinkose augančių dujų kainų.

Pasak „Lietuvos dujų tiekimo“ generalinio direktoriaus Manto Mikalajūno, stabilias, vienas žemiausių per dešimtmetį kainų privatiems klientams bendrovė gali pasiūlyti, nes šiek tiek sumažėjo dujų infrastruktūros kainos ir „Lietuvos dujų tiekimas“ sumažino savo veiklos sąnaudas. Tai padėjo kompensuoti importo kainos didėjimą.

Dėl pastaraisiais metais išlaikomų stabiliai mažų gamtinių dujų kainų, gamtinės dujos yra vienas konkurencingiausių kurų būstų šildymui ir tai didina jų populiarumą. 2017 metais privačių klientų, gamtines dujas naudojančių būstų šildymui gretos išaugo 12,5 tūkst. (13,4 proc.) – daugiau nei dvigubai, palyginus su 2016 metų prieaugiu, siekusiu 6 tūkstančius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

suptaskit

suptaskit portretas
kad duju gelda ,elekyros skirstomieji privatus ir ne tik jie,pvm ir akcizas valstybei tik tenka,o visa kita gudriu aferistu.

Kaunietė

Kaunietė  portretas
Taigi žadėjo,kad bus pigios kai turės savo terminalą, opasirodo jos nieko neatpigo tik žmonių smulkinimas MELAGIAI !!!!!!!! ir dar kartą MELAGIAI !!!!!!

Pagal atlyginimus ir pensijas

Pagal atlyginimus ir pensijas portretas
Zveriskai brangios dujos,o kodel neatpinga juk zadejot melagiai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių